Děkuji za zajímavý názor a to, že by bylo dobré rovnat každou místnost samostatně.
1.Co je lepší použít?
Akustický závěs (připadá mi tužší)
a nebo přímý záves?
To se mi líbí, ale narážím zde na následující problém.
2.Pod OSB deskou na vnitřní straně obvodové stěny mam parozábranu, takže mohu přímé závěsy uchytit pouze v místě, kde mám svislé nosné sloupy (rozteč asi 70-90 cm). Sloupy jsou o rozměru 10 x 14 cm (průřez). A bohužel mi nevychází konce místností do těchto sloupů, takže bych měl konce vodorovného roštu, jak se říká "v luftu". Jak je uchytit?
Ted mne napadlo, že když by se udělala finální podlaha (před položením dlažby), tak by se mohly konce vodorovného roštu podepřít mezi sebou postupně až do stropu a tím znemožnit pohyb latí. Stejně se však nevyhnu přišroubováním těchto rozpěrek k OSB desce (tl. 12 mm) a navíc by pro každou místnost musela být rozpěra samostatná (na styku dvou místností) z důvodů rozdílného vyrovnání stěny.
A také bych měl asi problém s přiděláváním profilu při montáži vnitřní stěny (rozdílně vyrovnané místnosti) a otázka zní:“Ke které vyrovnané obvodové stěně přidělat profil vnitřní stěny (ocelový profil pro sádrokarton).
a NEBO srovnat celý dům najednou (ne po místnostech), rad bych dotáhl Vaši myšlenku dokonce, ale zatím mne nic nenapadlo. Je nutné mít v místnostech přesné pravé úhly?