aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
617 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > základy > Kotvenie obvodových ...

téma...

Vytvořeno 9.7.2007 9:47 Kotvenie obvodových nosných stien
 Téma [96]
Autor janosik
Aktualizováno 10.7.2007 14:29
Skupina základy
Zobrazeno 3731x
Počet 3
Rad by som sa Vas spytal na (podla Vas) najvhodnejsi sposob ukotvovania dtrevenej konstrukcie k základu. Je vhodnejsie pouzit vrtane kotvy cez tram, alebo zabetonovane kovove pasy (ako maju Skvorovi)?

Petre, ak sa mozem spytat, ako hlboko si zapustal tieto plechove kotvy? Aky material si pouzil?

Odpovědi ...

Vytvořeno 9.7.2007 12:20 kotvy
 Odpověď [97 => 96]
Autor tomas77
Já jsem to dělal tak že hotovu konstrukci jsem navrtal a uchytil pomocí závitových tyčí 14*260 chemickou kotvou. Přijde mi to jednodužší než zabetonovávat ty kovové pásy....
Vytvořeno 10.7.2007 14:24 kotveni stavby
 Odpověď [101 => 97]
Autor radovan

Taky jsem premyslel jak ukotvit stavbu a shodou okolnosti vedle meho pozemku postavila jedna firma drevostavbu. Tam jsem videl ukotveni pres spodni tramek sestihranym pozinkovym vrutem pres velkou plochou podlozku. Konzultoval jsem to s bratrem (ma firmu na garazova vrata) a on potvrdil, ze i pri montazi velkych prumyslovych vrat pouzivaji ficher plastove hmozdiny a v pohode to udrzi. Chemicka kotva je sice dobra, ale musi u ni byt dodrzena podminka bezprasnosti a montaz je i zdlouhavejsi. Moje predstava je ta, ze si na zemi smontuji cast konstrukce, navrtam vetsi diry do spodniho tramku (pro protazeni hmozdiny) pak konstrukci zvednu, vyrovnam pres ty diry navrtam beton, zaleju izolaci proti vlhkosti a Radonu, naboucham hmozdinu  a nasledne utahnu vrutem. Asi jich udelam vic nez tech zavitovych tyci ale i tak to ukotvim bezpecne a myslim si ze levnej a rychleji.

Vytvořeno 10.7.2007 14:29 oprava
 Odpověď [102 => 101]
Autor radovan

Omlouvam se ty hmozdiny jsou Fischer (to „s“ nejak vypadlo)

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru