2.7.2007 20:48
|
nářadí
|
|
|
|
Tak já jsem teďkom dodělal hrubou stavbu . Pilu jsem používal pouze ruční kotoučovku (mafla) - a na řezání stojek jsem si udělal takovu lavici z dorazem abych měl všechny stejně dlouhé...Konstrukci jsme spojovali převážně pozinkovanými kroucenými hřebíky 100 a částečně vruty. Vruty jsem použil "obyč" ale měli torxovou hlavu - ty vřele doporučuji dělá se snimi o hodně lépe než z vruty které mají křížovou hlavu. Jinak další nářadí nic speciálního 2* vrtačka, vodáha 2m a 0,5m, tesařské kladiva, občas se hodí i el. hoblík....
|
|
|
|
|
2.7.2007 21:50
|
použité náředí
|
|
|
dobré nářadí ulehčí a zrychlí práci!
my jsme měli pokosovou pilu s dorazem - ne že bychom dělali rozmanité úhly, pouze
kolmé řezy, ale rychlost práce a minimalizace měření díky dorazu je fajn.
použil jsem pokosovku
od Promy (podobnou této).
dále doporučuji pořídit kvalitní vodováhy 0,8 a 2 m dlouhé. pokud budete spojovat
konstrukci šrouby, pak akku šroubováky - doporučuji dva běžné po 2 akumulátorech
nebo jeden profi se třemi akumulátory (když jsme stavěli konstrukci, tak jme
měli tři akku a dva z nich měli dva akumulátory, akumulátory se nestihly dobíjet
:o(, tak rychle jsme dělali :o). a pokud budete šroubovat vruty jako 6*150, tak
je nutný akku 18V nebo více :o(.
ruční el. hoblík a el. bruska také není k zahození.
dál je třeba běžné nářadí na zedničinu, sádroše, dlažbu a obklady.
|
|
|
|
|
2.7.2007 22:17
|
nářadí
|
|
|
|
No, s tím aku je problém i když jsem měl 18V (nové) tak po pár šroubech zejména delších bylo hyn.. Takže jsem na šroubování používal starou vrtačku makita která má regulaci otáček...
|
|
|
|
|
12.12.2007 0:01
|
nářadí
|
|
|
|
neznačkové marketové aku vrtačky jsou k ničemu i když mají 18V baterku, tak vydrží pár šroubů. Mám 12V od Bosche a vydrží 10x tolik.. aku je nabitá za 15 minut, takže se mi nestalo, abych nestíhal. ale pokud se šroubuje kostra, pak bych na ty 2 dny doporučil koupit normálně kabelový šroubovák. pak jste úplně v klidu a přitom to vyjde na třeba 200/den.
|
|
|
|
|
4.1.2008 11:54
|
nářadí
|
|
|
|
V práci používáme při zemi malou vrtačku Bosch s nastavitelnou rychlostí a utahovacím momentem. Na lešení, nebo pokud se nechcem tahat s kabele aku Hilti. nová stojí balík, ale občas se nějaké Hilti stroje objeví v zastavárně. Taky nám jich pár šlohli a zcela jistě zrecyklovali touto cestou. Jinak osobně na takovou akci bych zkusil využít hobby marketové značky. je na ně dlouhá záruka, při dobré volbě něco vydrží a když se zkazí, vymění ti kus za kus. Pokud koupíš nový značkový stroj ( Bosch a jiné) a půjde na reklamaci, jde do servisu na výzkum. Odtamtud přijde zpráva o přetížení stroje a šroubuješ rukama.
|
|
|
|
|