aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
617 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > vnitřní inst... > topení a vět... > Čištění zemního regi...

téma...

Vytvořeno 25.11.2011 19:14 Čištění zemního registru
 Téma [856]
Autor timozhor
Aktualizováno 11.2.2012 18:51
Skupina topení a větrání
Zobrazeno 565x
Počet 2
Petře, v jednom starším fóru jste zmínil zaplavení zemního registru, jeho následné vyčerpání a zprovoznění. Čistil jste pak zemní registr? Čistíte ho od té doby pravidelně? Jak a čím (konkrétněji prosím) ho čistíte? Používáte vůbec ZR? Budu rád i za názory ostatních uživatelů zemního registru. Děkuji. P.S. Ptám se jako aktuálně nešťastný uživatel zemního registru, který budu muset opravit (vnikla mi do něj spodní voda) a poté vyčistit (obávám se, že mě čeká "vylovení, odbahnění, vysušení" - jak praví klasik). Dosud jsem prováděl pravidelné čištění protahováním molitanového "špuntu" napuštěného koncentrovaným peroxidem vodíku.

Odpovědi ...

Vytvořeno 14.1.2012 18:38 reakce na zemní registr
 Odpověď [862 => 856]
Autor petr.skvor
timozhor-e,
situace je taková, že mi loni odešlo 12V= čerpadýlko v ZR a ještě jsem tomu nedal takovou prioritu, abych čerpadlo sehnal, vyměnil za nové a rozpohyboval. oddaluji to i proto, že budu muset postavit novou verzi rekuperační jednotky, ke které je přívod ze ZR připojen. takže tuto sezónu ZR nevyužívám.
vody, která se mi v ZR objevovala, nebylo moc. nyní tam voda je. moje myšlenka je taková, že na začátku zimní a letní sezóny provedu jednorázové vyčerpání, pak pravidelně odčerpávat při každém použití ZR.
čištění mám vymyšleno pomocí zaplavení čistícího roztoku.

známý má ZR, který byl proveden ve výkopu, kde byla relativně měkká půda podloží (nakypřená bagrem)- potýká se s velkým množstvím vody, která ze ZR natéká do kontrolní=nasávací šachty. pořídil si kameru a poslal miniaturní vozítko do trubky "proti proudu". zjištění bylo velké zklamání => trubka je zprohýbána, což bude způsobeno sesedáním zeminy a asi ve dvou spojích vůbec netěsní :o((.
Vytvořeno 11.2.2012 18:51 Reakce na reakci
 Odpověď [881 => 862]
Autor timozhor
Díky za odpověď, známému to vůbec nezávidím, to je na odpis registru. Z jakého materiálu má registr? Ve výsledku mám stejný problém jako on. Do nasávací šachty proniká voda - T kusem, který je z PVC s jednobřitým těsněním. Narozdíl od zbytku registru, který je z PP s vícebřitým těsněním. Přikládám několik obrázků pro představu. Nová šachta (tentokrát nic nepodcením) už se vyrábí. To 12V čerpadýlko si musím vyrobit, nebo se dá někde koupit? Pravidelné odčerpávání registru při použití registru - proč? Kvůli kondenzátu? P.S. V těchto mrazech registr chybí. Je pocitově znát, že vzduch přiváděný do místností je chladný.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru