aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
617 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > vnitřní inst... > elektroinsta... > nové rozvody elektři...

téma...

Vytvořeno 31.10.2011 11:17 nové rozvody elektřiny
 Téma [851]
Autor crystalka
Aktualizováno 2.11.2011 20:08
Skupina elektroinstalace
Zobrazeno 972x
Počet 1
Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak nejlépe udělat nové rozvody v domku. Až při podřezávání (a následném přerušení veškeré elektřiny v domě) jsem zjistila, že bývalý majitel vedl veškeré rozvody "chytře" pod betonovou podlahou. Musím tedy dělat vše znovu.Zadat celou práci odborníkovi je pro mě moc finančně nákladné, tak se chci pokusit zvládnout něco sama. Teď nevím, jestli to popíšu správně. Chtěla bych každou místnost udělat jako samostatnou, okruh světla a okruh zásuvky a do jističové krabice táhnout z každé místnosti jen dva káblíky.Domek je malý, byly by to čtyři okruhy světel, čtyři zásuvek, plus tři káblíky- pračka, bojler a sporák.Je tento postup možný? Dají se táhnout ty zásuvkové káblíky při podlaze a ty od světel u stropu?Můžu si dokumentaci nakreslit sama? Moc děkuji za pomoc.

Odpovědi ...

Vytvořeno 2.11.2011 20:08 Upřesnění
 Odpověď [852 => 851]
Autor crystalka
Dobrý den, tak nevím, jestli jsem to špatně vysvětlila nebo jsem pro ostatní totální cvok nehodný odpovědi. Nezbylo mi nic jiného, než hledat a asi jsem našla. Budu zásuvky zapojovat za sebou na jeden kabel. Protože místnost rozdělují dveře, budou to vlastně dvě smyčky, které v místě "střetu" skončí v krabici a odtud už půjde kabel přímo do jističe. Jediný problém je kuchyně, kde jsou čtvery dveře, tam budu muset táhnout kabely klasicky s krabicemi u stropu. Budu ráda za každou připomínku a radu, děkuji.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru