aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
617 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > stěny, příčk... > Vnitřní zateplení

téma...

Vytvořeno 20.5.2011 10:29 Vnitřní zateplení
 Téma [823]
Autor modrasek
Aktualizováno 21.7.2011 20:46
Skupina stěny, příčky a stropy
Zobrazeno 2006x
Počet 2
Dobrý den,
mohli byste mi prosím poradit, odledně informací k vnitřnímu zateplení? Rádi bychom investovali nějakou částku do zateplení našeho domu a vnitřní zateplení nám bylo díky známému, který si toho vnitřní zateplení nechal udělat doporučeno. V čem myslíte, že je tento typ zateplení lepší než třeba venkovní zateplení? Díky za informace.

Odpovědi ...

Vytvořeno 21.5.2011 14:51 Vnitřní zateplení
 Odpověď [825 => 823]
Autor strachon

Dle mého názoru je jedinou výhodou vnitřního zateplení stav, kdy vnější zateplení není z nějakého důvodu možné (historická fasáda, jeden byt panelového domu apod.). Nevýhody jsou následující: kondenzace vodních par v nosné konstrukci, neřešitelné tepelné mosty, zmenšení užitné plochy místností... Doporučuji přednostně řešit venkovní zateplení. Dřív jsem se domníval, že výhodou vnitřního zateplení je i nižší cena, ale podíval jsem se na stránky dodavatele jednoho zázračného vnitřního zateplení - vápenokřemíkové desky, které pouze za desky (bez lepidla, povrchové úpravy a bez práce) vycházejí dvojnásobně dráž (na m2) oproti kompletnímu vnějšímu kontaktnímu zateplovacímu systému (lepidlo, izolant, perlinka, kotvy, stěrka, omítka vč. práce).
Vytvořeno 15.6.2011 13:56 vnější zateplení
 Odpověď [830 => 823]
Autor petr.skvor
zdravím, pro RD taktéž podporuji vnější zateplení, protože: > je levnější; > nezasahuje toliko do "života uvnitř"; > nezabírá vnitřní místo; > ponechává stavební hmotu, která akumuluje teplo a zvašuje setrvačnost/ zpomaluje teplotní a vlhkostní výkyvy;....

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru