aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
617 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > Provětrávaná fasáda ...

téma...

Vytvořeno 25.2.2011 13:44 Provětrávaná fasáda + polystyren
 Téma [795]
Autor jirkalapak
Aktualizováno 3.3.2011 19:22
Skupina dům
Zobrazeno 2234x
Počet 1
Dobrý den.
V rámci rozsáhlejší rekonstrukce domu  jsme přistavěli ke stávající opukové části (tl. stěny 70 cm) novou část z Porothermu  30 P+D. Vzhledem k tloušťce opukové stěny jsme se rozhodli zateplit jen novou Porothermovou část a řešíme fasádu. Chceme jednoduchý palubkový obklad zavěšený na dřevěném roštu, který bude upevněný do stěny pomocí ocelových kotev. Rád bych ovšem využil k zateplení polystyren 70F o tloušťce 12 mm, před klasickými vatovými materiály. Důvodem je cena a také fakt, že díky dispozici bude dům dýchat okny, střechou a nakonec i opukovou zdí. Rád bych se zeptal, zdali máte někdo zkušenost s využitím konstrukce provětrávané fasády a polystyrenu a zda-li je nutné zajistit nějakou vrstvu na polystyren. Děkuji 

Odpovědi ...

Vytvořeno 3.3.2011 19:22 Provětrávaná fasáda
 Odpověď [799 => 795]
Autor martin78
Dobrý den, soklovou část fasády jsem prováděl jako provětrávanou. Do provětrávané fasády ale nepatří polystyren, ale minerální vata, která má nízký difúzní odpor. Použil jsem izolaci Knauf Ecose do dřevěného roštu - na to pak kolmo další rošt z latí (který vymezí provětrávanou mezeru). Na něj jsem dal OSB desku, pak 2cm polystyren a základní vrstva + perlinka + finální omítka. Nesmí chybět větrací otvory. Toto řešení jsem zvolil kvůli vlhčímu zdivu - sokl provětrávaný a nad tím klasicky kontaktní zateplovací systém s EPS F tl. 80mm.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru