aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > protipožádní sádroka...

téma...

Vytvořeno 17.2.2011 16:46 protipožádní sádrokarton RADA
 Téma [794]
Autor sarulicka
Aktualizováno 27.4.2011 0:48
Skupina dům
Zobrazeno 1233x
Počet 3
Dobrý den, v projektu na novostavbu mám projektovaný nenosný sádrokartonový strop tl. 12,5 mm. Zedník mi dal podnět, jestli náhodou v projektové dokumentaci není zmínka, že by měl být protipožární. Zmínka o tomto typu sádrokartonu není v technické ani požární zprávě, ani NIKDE jinde. Volali jsme projektantovi, který projekt zpracovával a ten se na nás ohradil, že v projektu je "určitě" protipožární.. Ale není. Prosím o radu někoho, kdo by mi mohl odborně poradit, zda pak nebudeme mít problém při kolaudaci s obyčejným sádrok. stropem. DĚKUJI

Odpovědi ...

Vytvořeno 25.2.2011 13:53 protipožádní sádrokarton RADA
 Odpověď [796 => 794]
Autor jirkalapak
Co vím, tak v běžných prostorách protipožární sádrokarton být nemusí. Určitě je navrhovám pro kotelny nebo místnosti s krbem. Je zbytečné ho do ostatních místností dávat z důvodu větší váhy a ceny. Navíc při kolaudaci už nikdo běžný SDK od protipožárního nepozná :-)
Vytvořeno 26.2.2011 7:38 Protipožární SDK
 Odpověď [797 => 796]
Autor harpagon
Dobrý den, normálně bych nereagoval, ale tohle mne opravdu nadzvedlo ze židle. Jenom bych si dovolil Vaše vědomosti k tématu trochu doplnit. Při kolaudaci skutečně většinou SDK nikdo nekontroluje, ani nemusí! Pokud si v projektu napsán protipožární SDK tak ke kolaudaci bude vyžadován certifikát, že to montovala firma k tomuto oprávněná!!! Samozřejmě záleží na kolaudační komisi jak bude důsledná, někdy to chtějí, někdy ne pokud ano máte problém bez tohoto dokumentu nebude kolaudace možná. Bohužel pro majitele objektu to tímhle nekončí. Pokud si necháte nemovitost pojistit, což si většina dá a dojde k jakémukoliv problém (např požár) první co od Vás budou vyžadovat je dokumentace, o dodržení technologických předpisů. Ty samozřejmě dodrženy nebudou. A z toho vyplývají důsledky např. zvýšená spoluúčast v krajním případě neuznání pojistky (pokud by se v tokových prostorách někomu něco stalo odpovědnost padá na majitele)není to tak dávno co to řešili i v televizi. Samozřejmě zmiňuji krajní možnost. Jen tím chci říct, že těch pár korun za to nestojí. Nicméně radit někomu, že to nikdo nepozná je dost velký blábol. S pozdravem
Vytvořeno 27.4.2011 0:48 SDK
 Odpověď [814 => 797]
Autor sarulicka
Takže jestli to dobře chápu, když v technické dokumentaci není uvedeno, že máme použít výslovně protipožární, ale pouze sádrokarton, tak se nic neděje. A na naší dobré vůji je, když si ho tam (i když svépomocí) dáme. Takže nebudeme mít potvrzení o odborné montáži protipožárního sdk. na obyčejný sdk snad firmu nepotřebujeme? A když by se nedej bože něco přihodilo a pojišťovna šla do důsledku, nám se nemůže nic stát, protože v tech. zprávě nebyla zmínka o protipožárním sdk? Nejde mi snad o těch pár korun, už mám protopož. sdk koupený, ale plati firmě zbytečně moc peněz když si to můžeme udělat sami a kvalitněji se mi nechce.. Omlouvám se na neznalosti, stavím poprvé :)

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru