aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > stěny, příčk... > Zateplení stropu

téma...

Vytvořeno 30.8.2010 19:23 Zateplení stropu
 Téma [710]
Autor marcel7
Aktualizováno 20.9.2010 8:40
Skupina stěny, příčky a stropy
Zobrazeno 3290x
Počet 3
Dobrý den chtěl bych snížit a zateplit strop  ve vrchním patře rodinného domu nad kterým je jen rovná střecha z hurdisek . Přemýšlel jsem o 10 cm vatě + sádrokarton  Můžete mi prosím napsat jestli je nutná parozábrana a v jakém pořadí by se měla aplikovat  jestli  na vatu nebo pod ní  Děkuji moc za odpověď

Odpovědi ...

Vytvořeno 6.9.2010 9:35 Vnitřní zateplení
 Odpověď [724 => 710]
Autor martin78
Dobrý den, obecně není moc dobré provádět vnitřní zateplení a kvůli průběhu teplot a kondenzací uvnitř konstrukce. Rozhodně bych tuto věc konzultoval s odborníkem. Jakou přesně máte skladbu? Parozábrana určitě - zevniř (od interiéru) a to pod sádrokarton. Udělat přesahy a přelepit páskou. Nějaké info najdete zde: http://www.eis.cz/problematika.php?klic=5/3/ Mohlo by Vás zajímat i tohle: http://www.nazeleno.cz/stavba/izolace-2/tepelna-izolace-myty-a-povery-aneb-polystyren-zpusobuje-plisne.aspx
Vytvořeno 6.9.2010 21:27 vnější zateplení
 Odpověď [726 => 710]
Autor petr.skvor
souhlasím s martin78, lepší zateplovat vně!
proč chcete zateplovat zevnitř? vhodnější je zateplit střechu vně a to i s atikou tak, aby zateplení navazovalo na zateplení fasády (pokud je). tím se odstraní i tepelný most - prochládání stěn "od vrchu". pak může následovat třeba i zelená střecha :o).

zeptám se ještě:
  1. jsou nyní nějaké problémy s prosakováním ze střechy do konstrukce?
  2. projevuje se nějaká kondenzace v chladných koutech => je plíseň?
  3. je fasáda zateplená? pokud ano, čím a v jaké síle?
Vytvořeno 20.9.2010 8:40 vnější zateplení
 Odpověď [747 => 726]
Autor marcel7
Dobrý den prosakování ze střechy není  ale v koutech  se objevuje plíseň  . Barák není nijak zateplen ! Jelikož rekonstrujeme  celé vrchní patro (elektřina,vnitřní omítky ) a sádrokarton na strop mi bylo doporučeno zateplení stropu 10 cm vatou kterou mám již zakoupenou a proto jsem chtěl vědět zda-li mám dát i parozábranu a v jakém pořadí jestli na strop a pak vatu a sadroš nebo opačně nebo jestli vůbec dávat parozábranu??

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru