15.4.2010 17:07
|
dnes bych rošt nedělal
|
|
|
|
zdravím vás,
zmínil jste, že jsem dělal vodorovný rošt....ten byl ze střešních latí 3x5cm. mezi latěmi tepelná izolace a potřebná instalace. latě jsou kotveny přes OSB desky do nosnách sloupků. instlace rychlá, bez větších problémů.
....nicméně dnes už bych (v domě pro sebe) instalační stěnu nedělal. respektive nedělal bych konstrukci, která instalační stěnu vyžaduje. a tam kde je tato skladba stěn použita, zvolil bych "povrchové" kanály pro rozvody, apodob.
|
|
|
|
|
2.5.2010 11:39
|
Instalační předstěna
|
|
|
Děkuji za odpověď.
Nakonec jsem také použil vodorovný rošt ze střešních latí 5x3 cm, které jsem podložil 4 cm špalíky. Máte pravdu, že by skutečně bylo asi výhodnější se této předstěně nějakým způsobem vyhnout. Byl jsem jednou na návštěvě v atypickém domě od Archteamu, kdy byly všechny rozvody, zásuvky i vypínače v podlaze. Ve stěnách nebylo vůbec nic, protože ty stěny byly polyuretanové panely s vnitřním i vnějším obalem z hliníkového plechu. Majitel byl velmi spokojen.
|
|
|
|
|
28.9.2010 21:27
|
předstěna
|
|
|
mám taky v projektu tuto instalační předstěnu na vnějších zdech, včetně izolace 50mm. Jak by jste v tuto chvíli radil tu " povrchovost" ? lišty ?
|
|
|
|
|
3.10.2010 22:07
|
lišty, podlaha, hlína
|
|
|
zdravím Vas Pepino, tehdy jsem měl na mysli lišty, které se běžně používají v kancelářských budovách a je možné do nich vložit jak kabeláž, tak i trubky k otopným tělesům. dnes jsou tyto kanály i v barevných provedeních a imitacích "dřeva". nicméně, dnes jsem již více nakloněn hlavním rozvodným kanálům v podlaze a rozvodům pod hliněnou omítkou. ale odpady si nakonec skutečně mohou "vyžádat" předstěnu, ta ovšem nemusí být v celé ploše stěny.
|
|
|
|
|