aktualizace
25.1.2012 17:04
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
597 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > jak udělat pultovou ...

téma...

Vytvořeno 26.1.2010 17:44 jak udělat pultovou stříšku opřenou o štítovou zeď ?
 Téma [658]
Autor liburena
Aktualizováno 12.2.2010 18:02
Skupina dům
Zobrazeno 2518x
Počet 3
Přívaly sněhu mě donutily předělat střechu nad dřevníkem. Stávající je eternitová. Krokve jsou ,po dědovi, přišroubovány na plocháče, které jdou skrz štít...pod tíhou se šrouby v krokvích začaly vytrhávat-myslel jsem prostrčit skrz zeď závitnice a vodorovně přidělat trám  a na něj přibít krokve a dát tašky bobrovky. Plocha střechy je asi 5x5 metrů. Díky za radu.

Odpovědi ...

Vytvořeno 31.1.2010 19:41 zabránění tepelným mostům
 Odpověď [661 => 658]
Autor petr.skvor
zdravím,
pokud jsem to dobře pochopil, tak krokvičky jsou každá jednotlivě přidělána přes "svůj" plocháč do obvodové stěny domu....
...připevněním podélného trámu pomocí závitových tyčí do obvodové zdi domu sice získáte pevnou oporu pro krokve, ale také nové "kvalitní"  tepelné mosty...
.... nepíšete nic o složení a kvalitě obvodové zdi, tak vařím z vody....myslím, že nejlepší řešení by bylo umístit trám na samostatné sloupky s odpovídajícími základovými patkami a vzpěrami/ zavětrováním. trám tak nebude spojen s obvodovou zdí a nebudou tepelné mosty do této zdi. ale ještě je otázka, zda ostatní konstrukce dřevníku "nespoléhá" na stabilní zeď domu :o?!
Vytvořeno 4.2.2010 8:44 Pozor na sklon
 Odpověď [662 => 658]
Autor kybliktom
Přeji krásný zasněžený den, Souhlasím s předchozí odpovědí, možná bych volil jiný kotevní systém, který by neprocházel skrz zeď, vše záleží jestli se podpěrné trámky vlezou, ale v každém případě je nutné nosný trám kotvit do stávající zdi. Ale abych nezapoměl na myšlenku, kterou jsem měl jako základní, dejte si pozor na sklon střechy, každá taška má své omezení, kdy už nedochází ke vzlínání vody. Tyto informace vždy čerpám z technických listů, které dostanu u prodejce, nebo jsou na internetu. Závěrem přeji ať se dílo podaří Tom
Vytvořeno 12.2.2010 18:02 zabránění tepelným mostům
 Odpověď [664 => 661]
Autor liburena
Díky za odpověď. Opěrná zed je 80cm , část stodoly, takže asi o "tepel. mostech" v mém případě nebude řeč.Poradili mi 14x10 nastojato trámek , vodorovně  a do něj zatlouct krokvičky. Nahoře oplechovat , je to jenom dřevník...Dííííky

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru