aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > Ukončení odvětrávané...

téma...

Vytvořeno 6.11.2009 12:50 Ukončení odvětrávané mezery fasády nahoře
 Téma [636]
Autor horalka
Aktualizováno 9.11.2009 16:37
Skupina dům
Zobrazeno 2232x
Počet 1
Zdravím všechny dřevostavebníky a pana Škvora zvláště. Stavíme dřevostavbu s odvětrávanou fasádou (fermacell, 4cm polyš, lepidlo, perlinka, omítka). Mezeru máme 4 cm. Jak se ukončuje detail mezery u střechy- mám přesah 50 cm, z boku mohu ukončit fasádu níže a udělat mezeru zakrytou mřížkou. Ze strany štítu mám strach, aby do mezery nezatékalo při dešti. Prosím o radu, náčrtek, tip. Děkuji

Odpovědi ...

Vytvořeno 9.11.2009 16:37 mřížka
 Odpověď [638 => 636]
Autor petr.skvor
zdravím i já Vás.
když se zadíváte na naší provětranou fasádu (snímky přiložené k článku Voňavý kabátek), tak si všimnete, že jsme přelištováním napojili fasádu přímo na podbití střešního přesahu. lišta tak překryla přípdnou nepřesnost :o). fasáda se tak odvětrává do podstřešních prostor.
krom jednoho případu (dřevoslámostavba s morřínovými prkny svisle měla detail tohoto odvětrání nedomyšlen a jsou tam otvory pro zalétávání hmyzu :o( ) jsem zatím neviděl odvětrání fasády pod přesahem střechy, tak nemohu moc radit :o/.
prosím pošlete obrázek, jak to má vypadat u Vás, protože z Všeho popisu jsem to neúplně pochopil. když je přesah střechy 50cm, tak mi připadá, že ani ve šťítě nic moc zapršet nemůže. to by v ČR muselo pršet "vodorovně", jako na Novém Zélandu :o}. ne vážně, jaký je sklon střechy (ve štítu)?

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru