aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > Jak na tepelné izola...

téma...

Vytvořeno 30.10.2009 16:54 Jak na tepelné izolace v koupelně pod vanou?
 Téma [625]
Autor hugohugo
Aktualizováno 31.10.2009 10:37
Skupina dům
Zobrazeno 2557x
Počet 2
Dobrý den.
Stavíme dům a jsem před podlahou v koupelně. V koupelně bude teplovodní podlahové topení uložené v betonu. Budeme mít rohovou vanu a pod ní podlahové topení nebude.
Pod betonem a trubkou s podlahovým topením budeme mít 5cm polystyrenu tepelné izolace, systémovou desku na uložení.
Máme dát do prostoru pod vanu také polystyren nebo jen samotný beton a je potřeba tyto dvě plochy nějak od sebe oddělovat?
Díky za radu

Odpovědi ...

Vytvořeno 30.10.2009 19:44 ano, izolovat v celé ploše
 Odpověď [626 => 625]
Autor petr.skvor
jestli jsem to dobře pochopil, tak ano. já bych rozhodně tepelně izoloval celou podlahu (beton) v koupelně od spodní kostrukce a dilatačním páskem (já použil 10mm silný EPS50) od stěn.
Vytvořeno 31.10.2009 10:37 ... ano, izolovat v celé ploše
 Odpověď [633 => 626]
Autor hugohugo
Šlo mi hlavně o zatižitelnost. Betonová podlaha s polystyrenem má nějakou zatižitelnost a když jí zatížím vanou plnou vody a ještě s člověkem tak je to celkem dost.
Také mi šlo o to aby nevznikal nějakej problém jak výškovej tak s roztažností mezi ostatní nezatíženou plochou koupelny kde bude teplovodní podlahovka a prostorem kde bude vana bez topení.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru