aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > finální povr... > Škvoří fasáda

téma...

Vytvořeno 18.9.2009 10:16 Škvoří fasáda
 Téma [613]
Autor slavekpavlik
Aktualizováno 12.11.2009 8:16
Skupina finální povrchy
Zobrazeno 1914x
Počet 2
Nazdar Petře,
fasáda je opět skvělý kus práce, stejně jako dokumentace, gratuluju! Hlavně ať je to tak pěkné a funkční co nejdýl.
Jak budeš řešit ty rohy? Napadá mě zkrátit desky a do rohu vložit hranolek - tím by se vyřešily ty  mezery i vzhled.
Nemáš strach, že ti bude na spodních hranách těch desek stát voda a že to tam bude trpět o hodně víc než zbytek fasády? Já bych se teda snažil udělat aspoň takový profil, aby kapka odkápla a nestékala na další desku.
Chápu to správně, že je to dřevo ošetřené jenom proti škůdcům a jinak žádný nátěr? Nemáš strach, že to půjde rychle do kytek, hlavně pod malým přesahem ve štítech?

Odpovědi ...

Vytvořeno 19.9.2009 20:33 reakce a poděkování
 Odpověď [614 => 613]
Autor petr.skvor
zdravím,
díky za kladné hodnocení. snažili jsme se :o).
ve čtvrtek (17.9.09) jsme se s Valisem pustili do dodělávek na jižní stěně a rohů. díky za tip, ale rohy jsem již konstrukčně dořešil a dva taky již dokončil. jakmile si zpracuji fotky, budou u článku "Voňavý kabátek" na konci série snímků.
je zajímavé, že pár desítek minut po dešti (záleží na vlhkosti a větru) fasáda osichá (vlhkost mizí rychleji než na sousedovic natažené omítce). věřím tomu, že to dřevo nějaký čas vydrží (postačilo by 30 let, ale z informací z okolí se dovídáme i o 50ti letech). naším cílem je, aby po pár letech povrch vyšedl a získal přirozenou patinu. uvažuji o tom, že bych časem použil nějaký vosk s šedivým pigmentem a provedl konzervační nátěr. ale v tuto chvíli jsou prkna skutečně jen ošětřena proti škůdcům apodob, což z venkovní strany bude zachvilku opršené, ale z vnitřní to zůstane.
na západní a východní stěně (zde jsou malé přesahy střechy a stěny jsou vyšší) bude "porost" z břečťanu. listy budou chránit dřevo dostatečně proti slunci i dešti celoročně. konstrukce by měla břečťan unést ;o].
Vytvořeno 12.11.2009 8:16 a je hotovo
 Odpověď [640 => 614]
Autor petr.skvor
s trochou zpoždění, ale přeci....
k článku Voňavý kabátek jsem doplnil fotky, realizace rohů a dodělávek jižní fasády.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru