aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > Řadová dřevostavba

téma...

Vytvořeno 13.9.2009 14:04 Řadová dřevostavba
 Téma [604]
Autor hendass
Aktualizováno 30.10.2009 19:52
Skupina kontrukce a materiály
Zobrazeno 1963x
Počet 4
Dobrý den, mám dotaz. Jak je možné řešit stěnu dřevostavby která by měla být "poslední" v řadové zástavbě vedle klasického cihlového domu. Jde mi o to jak upravit skladbu této stěny...je jasné že konstrukčně to není tak jednoduché, když se po postavení této stěny k ní z vnějšku už v podstatě člověk nedostane...Máte nějaký návrh? Děkuji

Odpovědi ...

Vytvořeno 19.9.2009 20:49 stěna ke stěně
 Odpověď [615 => 604]
Autor petr.skvor
zdravíčko,
pokud jsem to dobře pochopil, tak se Vám jedná o stěnu, která bude "přisazena" k obvodové zdy (asi) již stojícího cihlového domu?!.....

...co jsem kdy viděl, tak jedná-li se o takto sousedící cihlové domy, je mezi jejich stěny vložena tepelná izolace (síla tak 2-5cm) z EPS. to ale pro dřevostavbu nebude přínosné.
....u dřevostavby preferuji odvětrání konstrukce, takže já bych asi provedl mezi oběma domy dobře krytou (proti povětrnostním vlivům a hmyzu) odvětranou mezeru (postačí 5cm) a následně konstrukci obvodové stěny (skladba shodná jako u ostatní obvodové zdi, ale bez "fasády". za toto řešení, Vás z pohledu tepelné pohody asi nebude chválit soused, protože jeho stěna nebude více ochlazována, než v běžné řadovce, ale "Vaše" dřevo bude směrem z domu ven moci "dýchat". nicméně oba domy nebudou spojeny, což je lepší i z pohledu odhlučnění konstrukcí.

jaký je návrh skladby obvodové stěny?
Vytvořeno 21.9.2009 22:04 Skladba
 Odpověď [617 => 615]
Autor hendass
Dobrý den, skladba bude zřejmě SDK,OSB, mezera, parotěska,hranol 40x140, OSB(možná spíš fermacell), EPS(možná vlna), omítka...

Jestli to dobře chápu, nedával by jste mezi domy nic...To znamená, že stěna směrem k cihlovému domu by zůstala z venku obitá jen OSB(nebo Fermacellem)???
Vytvořeno 8.10.2009 14:38 dřevostavby
 Odpověď [620 => 617]
Autor chovatel
Nepovolený příspěvek je skrytý
Vytvořeno 30.10.2009 19:52 EPS raději ne
 Odpověď [627 => 617]
Autor petr.skvor
ano, v podstatě by to byla běžná konstrukce obvodové stěny, která by byla od sousedního domu odsazena tak, aby byla provětrávaná mezera.

ale pokud budete používat OSB na vnější stranu dřevěné konstrukce a jako vější zateplení konstrukce ("zateplovací fasádu") používat EPS, tak si dejte EPS i k sousednímu domu bez mezery, protože dřevěná konstrukce směrem ven stejně nebude moci "dýchat" :o(

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru