19.9.2009 20:49
|
stěna ke stěně
|
|
|
zdravíčko, pokud jsem to dobře pochopil, tak se Vám jedná o stěnu, která bude "přisazena" k obvodové zdy (asi) již stojícího cihlového domu?!.....
...co jsem kdy viděl, tak jedná-li se o takto sousedící cihlové domy, je mezi jejich stěny vložena tepelná izolace (síla tak 2-5cm) z EPS. to ale pro dřevostavbu nebude přínosné. ....u dřevostavby preferuji odvětrání konstrukce, takže já bych asi provedl mezi oběma domy dobře krytou (proti povětrnostním vlivům a hmyzu) odvětranou mezeru (postačí 5cm) a následně konstrukci obvodové stěny (skladba shodná jako u ostatní obvodové zdi, ale bez "fasády". za toto řešení, Vás z pohledu tepelné pohody asi nebude chválit soused, protože jeho stěna nebude více ochlazována, než v běžné řadovce, ale "Vaše" dřevo bude směrem z domu ven moci "dýchat". nicméně oba domy nebudou spojeny, což je lepší i z pohledu odhlučnění konstrukcí.
jaký je návrh skladby obvodové stěny?
|
|
|
|
|
21.9.2009 22:04
|
Skladba
|
|
|
Dobrý den, skladba bude zřejmě SDK,OSB, mezera, parotěska,hranol 40x140, OSB(možná spíš fermacell), EPS(možná vlna), omítka...
Jestli to dobře chápu, nedával by jste mezi domy nic...To znamená, že stěna směrem k cihlovému domu by zůstala z venku obitá jen OSB(nebo Fermacellem)???
|
|
|
|
|
8.10.2009 14:38
|
dřevostavby
|
|
|
|
Nepovolený příspěvek je skrytý
|
|
|
|
|
30.10.2009 19:52
|
EPS raději ne
|
|
|
ano, v podstatě by to byla běžná konstrukce obvodové stěny, která by byla od sousedního domu odsazena tak, aby byla provětrávaná mezera.
ale pokud budete používat OSB na vnější stranu dřevěné konstrukce a jako vější zateplení konstrukce ("zateplovací fasádu") používat EPS, tak si dejte EPS i k sousednímu domu bez mezery, protože dřevěná konstrukce směrem ven stejně nebude moci "dýchat" :o(
|
|
|
|
|