Ahoj, stavím již čtvrtým rokem dřevostavbu. Posílám odkaz mých soukromých stránek - doufám že to ničemu nevadí, není to reklama - http://fany2.webzdarma.cz/ nejsou aktualizivané asi rok. Je nan nich viděl velmi hrubá stavba. Stavím to jen já s otcem, ale podotýkám, že on je truhlář a tesař. A abych ho ještě více vychválil, je to člověk - udělaj si sám. Ve stavu, jaký je na odkazu byla cena přibližně 230 000 Kč. Nyní mám hrubou fasádu s polystyrenem, vnítřní stěny, okna a dveře, vrchní betony, el, vodu a topení. Cena nyní přibližně 450 000 Kč.
Pozemek: - náš
Plány : - kamarád, cenu psát nebudu
Základy: - kámen cca 20 000 Kč, písek 2 vagony, sypaný cement 400 cena cca 20 000 Kč
Traverze na sklep + terasu: - 15000 Kč
Hurddisky na stropy - terasa a sklep: - vlastní
Dřevo: - les napadený kůrovcem (prodej jako palivové dřevo)- samotěžba a pila cca 50 000 kč
Křidlice: - pálená tondach ( sleva 30% z veletrhů) 50 000 Kč
Okna + francouzké dveře: - Polsko, kousek za těšínem 29 000 kč
Venkovní fasáda: - 20 000 Kč
Podlahy + vrchní betony 12 000 Kč
Elektrika: - aukro 5000 kč ( ještě nemám jističe, jen kabeláž a krabice)
Voda: - zase portál aukro 5000 Kč
Topení: - mědění roury + radiátory - 65000 Kč (bez kotle, elektro kotel si vyrábím sám)
Odpady: - 5000 Kč
Vnitřní + venkovní stěny: - OSB desky 40 000 Kč
Izilace vnitřní + venkovní: - v mém případě křemíková vata 20x6x120cm zadarmo - původní použití jako podloži pro pěstování rostlin, které se vždy po pár letech obměňuje.
Ipa + asfalt: - 25 000 Kč
Ostatní: - hřebíky, šrouby, vruty, silikon, lepidla, atd 20 000 kč
Po sečtení necelých 400 000 Kč. Upozorňuji ale, že nemám zatím žádné kachličky, kohoutky, zásuvky, světla, nábytek, podlahy, dlažbu, kotel, inženýrskí přípojky, jímku, ani vnitřní ošetření OSB desek, které budu potahovat penetrací, lepislem a perlinkou. Prostě hrubá stavba. Kdyby kohokoli zajímal vzhled, jaký to má nyní, stačí napsat na fany.vesy@seznam.cz a já mu pošlu fotku. Mohu i MMSkou.