aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > stěny, příčk... > parozábrana

téma...

Vytvořeno 22.6.2009 13:57 parozábrana
 Téma [579]
Autor marekmixa
Aktualizováno 5.7.2009 11:51
Skupina stěny, příčky a stropy
Zobrazeno 3337x
Počet 1
ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli mám použít parozábranu.

jde o starý dům, byt v druhém podlaží, následuje jen půda. Půda není nijak zateplená, jsou tam pouze tašky a igelit pod nimi.

strop bytu je z dřevěných trámů, nad nimi je vrstva (zapoměl jsem název) toho co zbylo ze stavby - určitě víte o co jde :)

V bytě ale snížím stropy sádrokartonem a nad něj přijde ještě izolace z vaty.

celé mi to dělá firma, kamarád mi říkal že by se měla použít parozábrana, firma říká že to není třeba.

Jak to vidíte vy?

díky moc...

Odpovědi ...

Vytvořeno 5.7.2009 11:51 Parozábrana ve skladbě stropu nad posledním zatepleným podlažím
 Odpověď [581 => 579]
Autor horak.martin
Dobrý den pane Mixa,
parozábrana do skladby stropu nad posledním zatepleným podlažím obecně patří. Slouží k tomu, aby za jistých teplotních podmínek zabránila kondenzaci vlhkosti z teplejšího vzduchu nasyceného vodní párou na úrovni rosného bodu, který se ve Vašem případě bude pohybovat dle tl. použité dodatečné izolace, tepelněizolačních vlastností stávajícícho stropu a teplot na vnitřní a venkovní straně někde unitř těchto konstrukcí.
Teotericky bychom samozřejmě mohli říci, že za určitých podmínek je možné parozábranu vynechat, tento krok je však jednoznačně potřeba podložit paroplynovou bilancí konstrukce. Tento výpočet by Vás však stál podstatně více peněz než použití kvalitní parozábrany. Navíc, jelikož poměry Vaší střechy neznám, doporučuji provézt parozábranu v kvalitě sd >=100 (parozábrana s Al folií, spoje a prostupy a napojení ošetřené odpovídající lepící páskou doporučenou výrobcem folie (normální lepící páska obvykle obsahuje materiál jenž poškozuje folii)).
Odborně způsobilá firma by měla postupovat obdobně. Pokud Vám bez Vašeho písemného souhlasu vynechala parozábranu, vyžadujte její doplnění. Pokud je strop již hotov, doporučuji vložit pod tento strop a zespodu přikrýt druhou vrstvou sádrokartonu vč. tmelení, páskování, broušení samozřejmě na náklady realizační firmy.
Pro případ, že nemáte pro stavbu kvalitní odborný technický dozor, vybírejte příště způsobilou prováděcí firmu např. přes oborová cehovní sdružení - pro SK práce je to www.cechsdk.cz.
Přeji pěkný den.

Martin Horák

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru