aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > stěny, příčk... > Jak nejlépe postavit...

téma...

Vytvořeno 6.5.2009 9:55 Jak nejlépe postavit příčky na trám
 Téma [573]
Autor martink
Aktualizováno 9.7.2009 9:07
Skupina stěny, příčky a stropy
Zobrazeno 4114x
Počet 1
Dobrý den,
stavíme rodinný dům. Celý je z Ytongu (příčky, obvodové zdivo). Rozhodli jsme se pro dřevěný strop (skladba: trámy 24x14 cm, miralon, prkna, kročejová izolace, 1 - 2 vrstvy OSB desek). Chci se zeptat jak je to s vyzdíváním příček na takovémto stropě. Náš stavební dozor mi radí, ať je postavím na trámy, které jsou tam přidané spec. kvůli příčkám 18x14 cm. Já mám trochu obavu, co to s tou příčkou udělá, když se trám zkroutí, jestli nespadne. Asi bych byl klidnější, kdybychom to stavěli až na ty OSB (nebo Cytris) desky. Chci se zeptat co je lepší nebo ze stavebního hlediska správnější jestli vyzdívat příčky přímo na trámy nebo až na vrchní OSB desky? A jestliže na trámy, stačí dát mezi trám a Ytong jen lepenku nebo je dobré blok nějak ukotvit k trámu?
Děkuji
Martin K.

Odpovědi ...

Vytvořeno 9.7.2009 9:07 re
 Odpověď [582 => 573]
Autor ladakadlec
Resil jsem to nedavno a udelal jsem to takto:
Tramy jsem mel 25x18cm a mel sem to promyslene tak,aby pricky sli pokudmozno vzdy na nich- Takze tramy - na ne OSB desky ja daval s napustenim proti vlhkosti 2,2cm a na to rovnou pricky Ytong 10 - zadnou lepenku nic tam nedavej, jezdilo by to jako blazen, ciste lepidlo na OSB at se to chytne a je to vklidu.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru