30.3.2009 9:53 |
Jaký zvolit typ podahy do vlhké chodby?
|
|
|
Dobrý den, na chalupě se chystám dělat novou podlahu do chodby. Podlaha je doposud řešena tak, že na vrstvě jílu je přímo nalit beton, na něm pak dlažba. Celá chalupa se nachází ve svahu, v okolí je zvýšená vlhkost, na pozemku potok, pod barákem se dokonce drží podzemní voda, která byla kdysi využívána jako studna (jedná se o bývalý německý statek). Z daného vyplývá, že zcela vysušit chalupu je nereálné, vzhledem k jílovitému podloží ,i co se týká statiky budovy, nebezpečné. Proto jsem se rozhodl vlhkost spíše jen korigovat. Probémem je, že vhkost na chodbě, kde pánuji rekonstrukci se tlačí do stěn, čemuž bych chtěl zabránit. Rozhodl jsem se provést násedující postup: stávající podlahu vysekat, vykopat část jílovitého podloží a vše zavést jemným štěrkem, který se dává pod zámkovou dlažbu. Tak aby podlaha byla prodyšná a vlhkost se netlačila do stěn. Dále pak ovšem nevím, jaký typ dlažby použít. Podlaha musí být prodyšná a zárověň i dobře udržovatelná. Klasická dlažba vyžaduje podlítí betonem, čímž zruším prodyšnost, zámková dlažba(která by mi co se týče estetiky vůbec nevadila) zase bude zcela neudržovatelná. Existuje tudíž nějaké chytré řešení, které vyřeší můj probém? Děkuji za rady!
|
|
|
|