aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > Jaký zvolit typ poda...

téma...

Vytvořeno 30.3.2009 9:53 Jaký zvolit typ podahy do vlhké chodby?
 Téma [565]
Autor alexandr87
Aktualizováno 28.7.2009 21:59
Skupina dům
Zobrazeno 2281x
Počet 2
Dobrý den,
na chalupě se chystám dělat novou podlahu do chodby. Podlaha je doposud řešena tak, že na vrstvě jílu je přímo nalit beton, na něm pak dlažba. Celá chalupa se nachází ve svahu, v okolí je zvýšená vlhkost, na pozemku potok, pod barákem se dokonce drží podzemní voda, která byla kdysi využívána jako studna (jedná se o bývalý německý statek). Z daného vyplývá, že zcela vysušit chalupu je nereálné, vzhledem k jílovitému podloží ,i co se týká statiky budovy, nebezpečné. Proto jsem se rozhodl vlhkost spíše jen korigovat. Probémem je, že vhkost na chodbě, kde pánuji rekonstrukci se tlačí do stěn, čemuž bych chtěl zabránit. Rozhodl jsem se provést násedující postup: stávající podlahu vysekat, vykopat část jílovitého podloží a vše zavést jemným štěrkem, který se dává pod zámkovou dlažbu. Tak aby podlaha byla prodyšná a vlhkost se netlačila do stěn. Dále pak ovšem nevím, jaký typ dlažby použít. Podlaha musí být prodyšná a zárověň i dobře udržovatelná. Klasická dlažba vyžaduje podlítí betonem, čímž zruším prodyšnost, zámková dlažba(která by mi co se týče estetiky vůbec nevadila) zase bude zcela neudržovatelná. Existuje tudíž nějaké chytré řešení, které vyřeší můj probém? 
Děkuji za rady!

Odpovědi ...

Vytvořeno 5.4.2009 13:05 Dremáž
 Odpověď [568 => 565]
Autor inkainterier
Pokud je to chodba, předpokládám že jde od havních dveří do vnitř. Možná by pomohlo do štěrkového podloží uložit drenáž a tu vytáhnout ven...
Vytvořeno 28.7.2009 21:59 drenáž s odvětráním
 Odpověď [587 => 565]
Autor petr.skvor
souhlasím s vámi, že hloubkově od-drenážovat starý dům na jílu je riziko. ale bez "stáhnutí" vlhkosti níž, nebo podříznutí se to asi neobejde.

kolega má chalupu, kde vybral celé podlahy do hloubky asi 30ti centimetrů; podél všech stěn uložil drenážku (já bych ji dal i do geotextílie), kterou vedl zvenku do místnosti, vodorovně podél stěny a pak nahoru ji odvětral skrz půdu na střechu; obsypal štěrkem v celé vrstvě (nevím přesně, ale min 10cm určitě); vylil nosnou podlahu a dal pochozí dřevěnou podlahu; na můj vkus tam chyběla dostatečná tepelná izolace.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru