aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > vnitřní inst... > topení a vět... > pomoc pri topeni ,,,...

téma...

Vytvořeno 9.3.2009 23:19 pomoc pri topeni ,,, navrh, rady, triky
 Téma [558]
Autor igornano
Aktualizováno 9.3.2009 23:19
Skupina topení a větrání
Zobrazeno 2444x
Počet 0
Dobry den

Som pred stavbou kurenia v dome. zaujimali by am postrehy co ako robit, kde dat vyvody co je najlepsie a tak.

Momentalne mam kupene  (1m hlinikove rozvody, spojky, ventilacnu jednotku na 800m3, a filter) planujem dokupit este nejake veci ale potreboval by som Vase rady. Nechem robit reklamu ale bez nej to asi nepojde. Rozvody a elektronika je od polskej firmy Darco a krb taktiez. Krb mi bol odporucany ze je vraj kvalitny odkopirovana technologia 10 rocna zaruka.

Dom je dvojpodlazny hore je obytne podkrovie. Projekt domu http://www.prodom.sk/?p=projekty&project=119&mirror=true   (v projekte su zvacsene okna, zmene priecky, co sa tyka spodneho poschodia, co sa tyka vrchneho zredukovali sme stresne okna v chodbe a satniku)
Tehla 40 heluz, klasicka malta a bude zatepleny z von.
obostavaný priestor:    591,0 m3
prizemie 84 m2
poshodie 70 m2
V Skratke nieco o nom

moje otazky:
1. Vo vascsine projektov som sa stretol , ze pri dvojpodlaznych domoch je v prvom poschodi posielany teply vzduch z hora nadol. Ja naopak by som ho chcel posielat z dola na hor pri okennych otvoroch. Je to dobre riesenie mat pri okennych otvoroch vyvod tepleho vzduhu (co sa tyka teploty). Spodne mriezky sa nedaju regulovat narozdiel od tych stenovych.

2. V rozvodoch by nemal byt teplejsi vzduch ako 50C, len tak namatkovo som meral teraz teplotu co byvame v podnajme a krbovom priestore my teplomer prestal fungovat pri namerannych 70C.
Ventilator dokaze spravovat vzduch az do 150C,ale takisto ma zariadenie ktore sa da k nemu pripojit a nazavy sa BYPASS ktore riedi vzduch. Takisto su k nemu aj pristoroj ktory reguluje otacky a dalsi termostat, ktory uz je vsak aj zabudovany.
http://www.darco.com.pl/eng/oferta.php?o=1&kid=8&xid=17#poz
tak by ma zaujimalo ci by ste kupovali ten rgulator otacok, bypass a dalsi termostat. zatial mam len ten ventilator AN3 800m3

3. V podlahe na prizemi by som chcel aj vykurovat aspon z casti dlazku kadial by isli rozvody. Je to dobry napad?

4. V podkrovy by som chcel hadicami po strope prveho poschodia a nasledovne cez dosku previest vzduch k balkonovym oknam v podkrovi, Ale takisto by som chcel jednou hadicou ktora nebude napojena na ventilator zaviest vzduch do 3 izieb hornych a kupelne, ktore by boli regulovatelne mriezkou v stene. je to dobre?

5. Ak by sa Vam chcelo a navrahli by ste to inak, budem rad

Odpovědi ...

Na toto téma zatím není žádná odpověď. Budte první kdo po přihlášení pomůže odpovědí pomoci.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru