aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > vnitřní inst... > topení a vět... > Expanzomat

téma...

Vytvořeno 13.1.2009 20:27 Expanzomat
 Téma [540]
Autor vilem30
Aktualizováno 26.3.2009 16:51
Skupina topení a větrání
Zobrazeno 3405x
Počet 1
Mohli byste mi někdo poradit, jaký má být tlak vzduchu v expanzomatu a taky tlak vody v systému? Mám kotel na tuhá paliva, rozvod v mědi+čerpadlo. Sloupec vody asi 5m. Topím sice bez problémů, ale náhodou jsem si změřil expanzomat a mám tam 0.6 bar při tlaku vody 1,5. Je to asi málo, protože od výrobce tam mělo být 1,5. Nebo mi to topenáři odfoukli? Je možné, že při špatném tlaku v expanzomatu mi to bude hůř topit? Díky za znalou dopověď.

Odpovědi ...

Vytvořeno 26.3.2009 16:51 Expanzomat
 Odpověď [562 => 540]
Autor jannastas
www.reflexcz.cz/?page=software_download Tady si to můžete spočítat. Záleží kde máte Expanzomat umístěný, ale každopádně by měl být tlak v expanzomatu stejný nebo větší jako je v systému při studeném kotli to znamená 1,5-1,6. Dost často jsou expanzomaty poddimenzované.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru