aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > pozemek > inženýrské s... > UTĚSNĚNÍ JÍMKY

téma...

Vytvořeno 21.12.2008 18:06 UTĚSNĚNÍ JÍMKY
 Téma [531]
Autor petr.vodva
Aktualizováno 30.12.2008 12:03
Skupina inženýrské sítě
Zobrazeno 1981x
Počet 1
Dobrý den, prosím poraďte mi. Mám tlakovou kanalizaci, koupil jsem si jímku (betonovou) nechal jsem ji usadit na betonový podklad. Teď došlo na montáž čerpadla a firma, která práci prováděla se šikovně provrtala dnem jímky a protože spodní voda je na pozemku v 2-2,5m začala mi dírou po vrtáku číslo 10 vtékat voda. Vodu firma zastavila provizorně kouskem dřeva zatlučeným do díry. Ale co teď, potřebuji díru utěsnit trvale ale problem je že voda pořád přitéká. Nenijak silně ale pomalu zalévá dno jímky. Poraďte mi prosím. Děkuji za každý dobrý nápad.

Odpovědi ...

Vytvořeno 30.12.2008 12:03 utěsnění
 Odpověď [533 => 531]
Autor petr.skvor

tak jak to popisujete, tak si myslím, že plnohodnotnou opravu jímky by měl řešit dodavatel, který ji provrtal. a to třeba i její výměnou. pokud je to nereálné, tak bude utěsnění asi fakt na vás :o(.

je v nějakém období sucho tak, aby se dírou nedrala voda? pokud ano, tak mě napadá v takvé době utěsnit pomocí tekuté hyroizolace:

1. dřevo odvrtat tak, aby výsledná díra v betonu byla čistá a ve tvaru "komolého kužele" = tedy smerem nahoru (do jímky) se zúžovala.
  2. odsát vodu a horkovzdušnou pistolí trochu vysušit. třeba pomocí stříkačky napenetrovat stěny otvoru
  3. tekutou hydroizolaci (dvosložková hmota= prášek + pojivo) v odpovídající konzistenci nasoukat do díry. hydroizolace zústává trochu plastická, měla by přilnout na betona a kónický tvar by mohl fungovat jako špunt, kdy větší tlak vody výce utěsní

...takhle myslím, že by to mohlo fungovat. prima by byla i expanzní hmota, ale ne PU pěna!  nějakou PU studnařskou pěnu jsme měli použitu na naší jímce a bylo to na kulové, voda hravě prosakovala :o(.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru