Zdravím,
rošt zatím nemám, jen jsem ho vyzkoušel na vnější stěně, kde jsem vzal několik zbytků střešních latí (asi 120 cm dlouhé) a vyzkoušel, jak bude na stěně držet myšlenka. Po sestavení roštu jsem byl překvapen jeho nosností (a to dokonce bez špalíku pod svislou latí, který může mít fukci proti síly střihu na vodorovné latí - pokud nebude pochopeno, tak přiště zašlu fotku). Následně jsem si na rošt vlezl a v pohodě mne udržel, ani se nehnul. Následně jsem požádal kamaráda, který má asi 140 kg a rošt se opět ani nehnul:-)
Jelikož je celé konstrukce domečku dělaná ze svislých trámků, tak nejprve na stěny dám vodorovný rošt následující skladby:
- vodorovné střešní latě 60x40 přišroubované vruty 5 (nebo 4,5)x100
- na to ještě jednu řadu latí, ale ne po celé délce, nýbrž pouze kousky latí cca 25 cm pouze v místech křížení se svislou latí
do toho nacpu vatu (ORSIL UNI je 60 cm, NOBASIL je 62,5 cm), NOBASIL jsem měl v ruce a vypadá uplně stejně jako ORSIL UNI, bohužel nyní nevím, zda jsem měl MPE, MPS, FRE.
dále na tento vodorovný rošt přidělám svislý rošt:
- svislou střešní lať 4x6 cm
- druhou svislou lať 4x6 cm, obě přišroubované vruty 5 (4,5) x 100
tato svislá lať bude ještě na jednom místě "podepřená" až na vnější stěnu domečku (aby zachytil případné síly na střih vodorovné latě).
Mezi tyto svislé latě opět nacpu vatu.
To celé možná opatřím difůzní folií, kterou mám i na střeše.
Na to celé jsme se rozhodli dát odlehčený novabrik.
Cyril (Mladá Boleslav)
PS: zatím máme v domečku jen izolaci 14 cm - snad to do doby úplné izolace vydržíme