aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > stěny, příčk... > Izolace v obvodových...

téma...

Vytvořeno 20.6.2007 9:39 Izolace v obvodových stěnách
 Téma [49]
Autor kudlanka
Aktualizováno 2.7.2007 22:15
Skupina stěny, příčky a stropy
Zobrazeno 6464x
Počet 10

Zdravím všechny stavitele a chválím inspirativní web Petra.

Plánujeme sendvičovou dřevostavbu a jsem u problému, jaký materiál a výrobce izolace v obvodoých stěnách domu. Jasno mám v tom, že to nebude skelná vata (isover tuším) takže znám už jen Rockwool nebo Orsil, jaký typ jednoho nebo druhého výrobce zvolit? (např. rockwool airrock ...)

Myslíte si, že dává smysl uvnitř obvodové stěny min. vatu a jako kontaktní fasádu polystyren?

díky a zdar

Odpovědi ...

Vytvořeno 20.6.2007 10:40 kontraotázka
 Odpověď [52 => 49]
Autor zdenekmichut

Dobrý den,

překvapilo mě, jakým způsobem jste zavrhla izolaci pomocí skelné vaty. Mohu se zeptat na důvody.

k těm ostatním druhům izolací. existuje zateplování skeletových konstrukcí pomocí ovčí vlny, která je o 1/3 dražší než klasická minerální nebo kamenná vlna. Pro informaci http://web.quick.cz/inwool/ . ovčí vlna má velmi dobré vlastnosti nasákavosti vody a přitom zachování tepelného odporu o čem si mouhou kamenná vlna a skelná vata nechat pouze zdát. Dále nepotřebuje parozábranu. nevýhodou je nebezpečí před škudci a "mírná" zapáchavost která v horkých měsících nelze "přečichnout:-))"

mezi další druhy izolací patří: novinová drť, která je smísená se speciální vzdušnou pěnou, namletý "polystyrén". Foukaná izolace tvořená odpadní skelnou nebo kamennou vlnou. Doporučuji ohledně izolací navštívit nějakou z výstav týkající se stavitelství - např. Infotherma Ostrava.

mějte krásný den

Z.M.

Vytvořeno 20.6.2007 12:17 Izolace v obvodových stěnách
 Odpověď [54 => 52]
Autor kudlanka

Se skelnou vatou nemám dobré zkušenosti z částečného zateplování střechy, ale je možné, že sočasná sk. vata se už dost liší od té používané před 10 - 15 lety.

Ovčí vlna nepřichází v úvahu z finančních důvodů.

Co požíváte na zapeplení obvodových konstrkukcí ? Co je nej v poměru výkon/cena?

btw: i když to není z nicku zřejmé, jsem chlap :-)

díky čau

Vytvořeno 20.6.2007 12:45 jako izolaci kamennou vatu Orsil
 Odpověď [55 => 49]
Autor petr.skvor

v první řadě díky moc za chválu našeho původního webu. doufám, že tento nový bude stejně dobrý a možná i lepší :o)

pokud se mohu vyjádřit k tepelné izolaci, tak preferuji kamennou vatu (dobré vlastnosti, hlavně nehořlavost, stálost, nezapáchavost). pokud jde o jejího výrobce, pak jednoznačně Orsil. proč? od Rockwool jsem měl dvě malé dodávky a desky (rockmin, techrock) se nám rozpadaly pod rukama :o(. jinak co jsem porovnával vatu pro fasádu, tak mi nejvhodnější vyšlo udělat provětrávanou fasádu z desek s nižší objemovou hmotností než kontaktní fasádu z tvrdých desek a nataženou omítkou (vysoká cena celoplošného lepení!).

alternativou k vatě je papírová buničina z recyklátu. ta je fajn, akorát do stojatých konstrukcí dojde k sesednutí, takže pro stejný objem jako u ležaté konstrukce, musíte dát až 2x materiálu (tedy 2x vyšší cena). ovčí vlna je cenově trochu výš než bylo naznačeno a má zmíněné specifické vlastnosti :o(. izolace slámou je dost dobrá, ale počítejte s velkou tloušťkou obvodové zdi a střechy/stropu.

Vytvořeno 20.6.2007 13:06 Izolace v obvodových stěnách
 Odpověď [57 => 55]
Autor kudlanka
Díky odpověd, používal jste Orsil Uni?
Vytvořeno 20.6.2007 15:25 vata
 Odpověď [58 => 57]
Autor tomas77
Taky stavím dřevostavbu a do obvodových stěn budu dávat 16mm rockwool - rockmin press.
Původně jsem chtěl taky orsil, ale je problém,  že se nedá sehnat - prostě vata není a čeká se na ni 2 -3 měsíce (to mi bylo řečeno ve stavebninách když jsem je objížděl).
Takže jsem byl moc rád že jse mi podařilo alespoň sehnat ten rockwool.
Vytvořeno 20.6.2007 21:24 izolace
 Odpověď [60 => 57]
Autor tichycyril
Ja ANO, zatim jsem zaizoloval pouze obvodovy plášť (obvod až po pozednici, štíty) ještě budu izolovat zkosenou střechu v podkroví a strop v podkroví. A pouze ORSIL UNI
Vytvořeno 22.6.2007 16:32 Orsil Uni a Orsik
 Odpověď [66 => 57]
Autor petr.skvor
tuším, že jsme použili Orsil Uni a Orsik. byly to desky s objemovou hmotností 30 a 40 kg/m3
Vytvořeno 22.6.2007 16:33 nedostatek tepelné izolace
 Odpověď [67 => 58]
Autor petr.skvor
protože byla mírná zima a firmy stavěly jako divé, tak vpodstatě jsou všechny zásoby vykoupeny a je nutné dlouho čekat. asi je lepší izolovat o trochu "horším" materiálem, než vůbec ne!

jo a Orsil má na všechno bioatest :o)
Vytvořeno 25.6.2007 21:24 Orsil Orsik
 Odpověď [77 => 67]
Autor milan.cukrar
Po celé Evropě je nedostatek vaty, od 1.7. jde o 15% nahoru. Do výšky 3m se může použít na provětrávanou fasádu i ORSIK. Ten se dá snáze sehnat. Jen bych se zeptal na nápady co na povrch fasády, jaké desky?
Vytvořeno 2.7.2007 22:15 desky na fasádu
 Odpověď [91 => 77]
Autor petr.skvor
o fasádě je řeč v jiném vláknu. řek bych že cementotřískové debudou asi nejlepší a nejtrvanlivější.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru