20.6.2007 10:40
|
kontraotázka
|
|
|
|
Dobrý den,
překvapilo mě, jakým způsobem jste zavrhla izolaci pomocí skelné vaty. Mohu se zeptat na důvody.
k těm ostatním druhům izolací. existuje zateplování skeletových konstrukcí pomocí ovčí vlny, která je o 1/3 dražší než klasická minerální nebo kamenná vlna. Pro informaci http://web.quick.cz/inwool/ . ovčí vlna má velmi dobré vlastnosti nasákavosti vody a přitom zachování tepelného odporu o čem si mouhou kamenná vlna a skelná vata nechat pouze zdát. Dále nepotřebuje parozábranu. nevýhodou je nebezpečí před škudci a "mírná" zapáchavost která v horkých měsících nelze "přečichnout:-))"
mezi další druhy izolací patří: novinová drť, která je smísená se speciální vzdušnou pěnou, namletý "polystyrén". Foukaná izolace tvořená odpadní skelnou nebo kamennou vlnou. Doporučuji ohledně izolací navštívit nějakou z výstav týkající se stavitelství - např. Infotherma Ostrava.
mějte krásný den
Z.M.
|
|
|
|
|
20.6.2007 12:17
|
Izolace v obvodových stěnách
|
|
|
|
Se skelnou vatou nemám dobré zkušenosti z částečného zateplování střechy, ale je možné, že sočasná sk. vata se už dost liší od té používané před 10 - 15 lety.
Ovčí vlna nepřichází v úvahu z finančních důvodů.
Co požíváte na zapeplení obvodových konstrkukcí ? Co je nej v poměru výkon/cena?
btw: i když to není z nicku zřejmé, jsem chlap :-)
díky čau
|
|
|
|
|
20.6.2007 12:45
|
jako izolaci kamennou vatu Orsil
|
|
|
|
v první řadě díky moc za chválu našeho původního webu.
doufám, že tento nový bude stejně dobrý a možná i lepší :o)
pokud se mohu vyjádřit k tepelné izolaci, tak preferuji kamennou vatu (dobré
vlastnosti, hlavně nehořlavost, stálost, nezapáchavost). pokud jde o jejího
výrobce, pak jednoznačně Orsil. proč? od Rockwool jsem měl dvě malé dodávky a
desky (rockmin, techrock) se nám rozpadaly pod rukama :o(. jinak co jsem
porovnával vatu pro fasádu, tak mi nejvhodnější vyšlo udělat provětrávanou fasádu
z desek s nižší objemovou hmotností než kontaktní fasádu z tvrdých desek a
nataženou omítkou (vysoká cena celoplošného lepení!).
alternativou k vatě je papírová buničina z recyklátu. ta je fajn, akorát
do stojatých konstrukcí dojde k sesednutí, takže pro stejný objem jako u ležaté
konstrukce, musíte dát až 2x materiálu (tedy 2x vyšší cena). ovčí vlna je
cenově trochu výš než bylo naznačeno a má zmíněné specifické vlastnosti :o(.
izolace slámou je dost dobrá, ale počítejte s velkou tloušťkou obvodové zdi a střechy/stropu.
|
|
|
|
|
20.6.2007 13:06
|
Izolace v obvodových stěnách
|
|
|
|
Díky odpověd, používal jste Orsil Uni?
|
|
|
|
|
20.6.2007 15:25
|
vata
|
|
|
Taky stavím dřevostavbu a do obvodových stěn budu dávat 16mm rockwool - rockmin press. Původně jsem chtěl taky orsil, ale je problém, že se nedá sehnat - prostě vata není a čeká se na ni 2 -3 měsíce (to mi bylo řečeno ve stavebninách když jsem je objížděl). Takže jsem byl moc rád že jse mi podařilo alespoň sehnat ten rockwool.
|
|
|
|
|
20.6.2007 21:24
|
izolace
|
|
|
|
Ja ANO, zatim jsem zaizoloval pouze obvodovy plášť (obvod až po pozednici, štíty) ještě budu izolovat zkosenou střechu v podkroví a strop v podkroví. A pouze ORSIL UNI
|
|
|
|
|
22.6.2007 16:32
|
Orsil Uni a Orsik
|
|
|
tuším, že jsme použili Orsil Uni a Orsik. byly to desky s objemovou hmotností 30 a 40 kg/m3
|
|
|
|
|
22.6.2007 16:33
|
nedostatek tepelné izolace
|
|
|
protože byla mírná zima a firmy stavěly jako divé, tak vpodstatě jsou všechny zásoby vykoupeny a je nutné dlouho čekat. asi je lepší izolovat o trochu "horším" materiálem, než vůbec ne!
jo a Orsil má na všechno bioatest :o)
|
|
|
|
|
25.6.2007 21:24
|
Orsil Orsik
|
|
|
|
Po celé Evropě je nedostatek vaty, od 1.7. jde o 15% nahoru. Do výšky 3m se může použít na provětrávanou fasádu i ORSIK. Ten se dá snáze sehnat. Jen bych se zeptal na nápady co na povrch fasády, jaké desky?
|
|
|
|
|
2.7.2007 22:15
|
desky na fasádu
|
|
|
o fasádě je řeč v jiném vláknu. řek bych že cementotřískové debudou asi nejlepší a nejtrvanlivější.
|
|
|
|
|