aktualizace
6.1.2009 07:54
doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
288 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > temo-konopí a ekopan...

téma...

Vytvořeno 19.9.2008 13:01 temo-konopí a ekopanely
 Téma [481]
Autor frantak
Aktualizováno 2.11.2008 21:20
Skupina kontrukce a materiály
Zobrazeno 440x
Počet 2
Dobrý den, máte někdo zkušenost z materiálem Termo-konopí a používáním desek Ekopanel při stavbě dřevostavby? Díky Franta

Odpovědi ...

Vytvořeno 19.9.2008 22:02 přírodní materiály
 Odpověď [482 => 481]
Autor petr.skvor
no, zkušenosti nemám, oba materiály se mi líbí, jsou přírodního původu a vyrobeny s nízkou spotřebou energie. k ekopanelům mám ale nedůvěru. to bych raději použil celo-masivní stěny, mrkněte na domyzmasivu.cz.
Vytvořeno 2.11.2008 21:20 ekopanely
 Odpověď [495 => 481]
Autor _luigi_
z ekopanelů /dříve stramit/ hodlám na jaře udělat příčky.Myslím,že je to na příčky ten nejlepší materiál na světě.Nekecám./většinou/.Při srovnání s příčkou z konstrukce+SDK to ve všech parametrech ,kromě dvou,ekopanel vyhrává.
                                                                    + desku silnou 6cm vám ve výrobě nařežou na míru
                                                                        /od podlahy po strop/
                                                                    +   je samonosná
                                                                    + zvukově lepší izolant
                                                                    + lze na ně cokoliv těžkého kamkoliv pověsit
                                                                    + mechanicky odolný jak cihla
                                                                    + rychlejší montáž
                                                                    - větší hmotnost pro montáž
                                                                    - a horší budou instalace
  elektriku mám vymyšlenou, že postavím jednu desku, vvyfrézuju drážku pro kabel,strčím kabel a z té strany připlácnu druhou desku.Tím mám 12cm příčku, el.se tedy nemusí zatmelit.Jestli soudruzi udělali někde chybu, dejte mi vědět.