aktualizace
6.1.2009 07:54
doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
288 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > finální povr... > Podlaha z osb desek

téma...

Vytvořeno 15.8.2008 20:06 Podlaha z osb desek
 Téma [474]
Autor kutiljura
Aktualizováno 19.9.2008 22:30
Skupina finální povrchy
Zobrazeno 984x
Počet 1
V bytě máme starou podlahu, zřejmě položený rošt z trámů, vysypaný štěrkem, na roštu přibité desky, podlaha je dost stará, při chůzi vrže, není rovná a hýbe se. Chceme podlahu upravit, poradili nám jednoduché řešení, na stávající podlahu hodit mirelon 3mm a na to osb desky 15mm. Ale nejsem si jistý, zda to vyřeší náš problém. Chtěl jsem takto podlahu zpevnit i z důvodu pozdější montáže vestavěné skříně. Do velké rekonstrukce podlahy jsem se nechtěl pouštět.

Odpovědi ...

Vytvořeno 19.9.2008 22:30 zpevnit podklad !?
 Odpověď [484 => 474]
Autor petr.skvor
otázka je, proč se podlaha hýbe a vrže? jde jen o vrchní pochozí část, nebo podkladový rošt?!
- pokud by šlo jen o vrchní pochozí část, pak by mohlo stačit její zpevnění (třeba přišroubování k podkladním trámům), pak vyrovnat (ne jenom miralonem) a na to dvě vrstvy desek a pavně stáhnout k podkladu.
- pokud se hýbou podkladní trámy, tak nezbude než hrábnout dospod a rozebrat celou podlahu, zpevnit trámy (případně nahradit špatné) a na to teprve podlahu. jo a nezapomeňte na nějakou tu tepelnou izolaci!
- napadá mě ještě vše přelít to "termobetonem". ale něco takového bych nedoporučil, spíš jen uvádím, že sem to taky viděl dělat.