19.9.2008 22:50
|
nejste sám....
|
|
|
...já sem taky blázen. ale dobrý :o)
teď vážně: pokud je nosná konstrukce a palubky OK, tedy nejsou nikde napadeny plísní, houbou nebo broukem a staticky v pohodě, pak by to mohlo jít řešit. mohu se zeptat:
- lze zjistit, zda pod vnitřními palubkami je parozábrana?
- má se jednat o celoročně obývanou chatku?
- co zateplení a stav stropu a podlahy?
- jaké má být výsledná hodnota (tepelný odpor) obvodové stěny, stropu a podlahy?
bez více vašich info, to bude jen tlachání na klávesnici :o(
|
|
|
|
|
28.10.2008 7:02
|
skladba chatkostěny
|
|
|
|
Děkuji za Vaši reakci.Chata i přes menší rozměry by měla být celoročně obývaná.Vím určitě,že ve skladbě stěny parozábrana chybí.......Zatím.Podlahu už jsem isolačně vyřešil,teďčekají stěny a strop.Mám v úmyslu na vnitřni palubky parozábranu,pak montážní rošt 30x40mm a na něj SDK.Nechci směrem do místnosti už tak malou obytnou plochu ještě zmenšovat.Zvenku mám v plánu dřevěný rošt z fošen,něco ve stylu 2na4,ale konstrukce nebude nosná.Isolace15cm min.vlnou,parobrzda,rošt 3x4(vzduchová mezera)nosič fasády polystyren , fasáda.Zajímalo by mě ,jako laika co na to řeknete a jestli mám šanci v takhle upravené chajdě na přežití zimy?Jako zdroj tepla použiju krbovou vložku 8kW s teplovzdušným rozvodem do podkroví a koupelny.Měl jsem vybranou vložku 12kW,ale mám obavu,že by obytná místnost byla přetopená.Strop obsahuje 45cm vzduchovou mezeru,z místnosti použiju zase parozábranu,rošt,SDK.do mezery 25cm minerální isolaci,na trámy OSB,jednu vrstvu a plovoucí podlahu.Tak to je asi vše.Za jakýkoliv názor budu vděčný. Díky Hekac
|
|
|
|
|