aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > zateplení dřevostavb...

téma...

Vytvořeno 12.8.2008 15:40 zateplení dřevostavby
 Téma [471]
Autor hekacc1
Aktualizováno 28.10.2008 7:02
Skupina kontrukce a materiály
Zobrazeno 3537x
Počet 2
Dobrý den.Potřeboval bych se poradit o zateplení zahradní chaty (6x5)Děda ji vystavěl na solidních základech a konstrukce stěny se skládá z (směrem z místnosti) 20mm palubka pobitá na konstrukci z trámků 80x80 z venčí opět palubka 20mm.Vzduchová mezera je vyplněna skelnou vatou.Vím,že se jedná o archaickou konstrukci,ale z nostalgie a ze vzdoru bych ji chtěl co nejvíc zachovat.Jedná se mi momentálně o zateplení stěn.Zevnitř bych chtěl na rošt umístnit sadrk.desky,teď si nejsem jistý,jestli by byla vhodná parozábrana(pod sádrk.) a co z venku.Jsem sám a chtěl bych stavbičku použít na stálé bydlení.Nemohl by prosím někdo ztratit názor?Díky za všechny nápady,jen nepište,že jsem blázen,to slýchám často,zbourat a znovu atd.Dík

Odpovědi ...

Vytvořeno 19.9.2008 22:50 nejste sám....
 Odpověď [485 => 471]
Autor petr.skvor
...já sem taky blázen. ale dobrý :o)

teď vážně: pokud je nosná konstrukce a palubky OK, tedy nejsou nikde napadeny plísní, houbou nebo broukem a staticky v pohodě, pak by to mohlo jít řešit. mohu se zeptat:
  • lze zjistit, zda pod vnitřními palubkami je parozábrana?
  • má se jednat o celoročně obývanou chatku?
  • co zateplení a stav stropu a podlahy?
  • jaké má být výsledná hodnota (tepelný odpor) obvodové stěny, stropu a podlahy?
bez více vašich info, to bude jen tlachání na klávesnici :o(
Vytvořeno 28.10.2008 7:02 skladba chatkostěny
 Odpověď [494 => 485]
Autor hekacc1
Děkuji za Vaši reakci.Chata i přes menší rozměry by měla být celoročně obývaná.Vím určitě,že ve skladbě stěny parozábrana chybí.......Zatím.Podlahu už jsem isolačně vyřešil,teďčekají stěny a strop.Mám v úmyslu na vnitřni palubky parozábranu,pak montážní rošt 30x40mm a na něj SDK.Nechci směrem do místnosti už tak malou obytnou plochu ještě zmenšovat.Zvenku mám v plánu dřevěný rošt z fošen,něco ve stylu 2na4,ale konstrukce nebude nosná.Isolace15cm min.vlnou,parobrzda,rošt 3x4(vzduchová mezera)nosič fasády polystyren , fasáda.Zajímalo by mě ,jako laika co na to řeknete a jestli mám šanci v takhle upravené chajdě na přežití zimy?Jako zdroj tepla použiju krbovou vložku 8kW s teplovzdušným rozvodem do podkroví a koupelny.Měl jsem vybranou vložku 12kW,ale mám obavu,že by obytná místnost byla přetopená.Strop obsahuje 45cm vzduchovou mezeru,z místnosti použiju zase parozábranu,rošt,SDK.do mezery 25cm minerální isolaci,na trámy OSB,jednu vrstvu a plovoucí podlahu.Tak to je asi vše.Za jakýkoliv názor budu vděčný. Díky Hekac

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru