Dobrý den, měl bych jeden takový specifický dotaz na zahradní dřevostavbu se saunou, jelikož sem zde na diskuzi nenašel nic podobného.
Na zahradě mám starší dřevostavbu, kterou bych chtěl zrekonstruovat, zateplit a v interiéru zhotovit saunu. jedná se mi o to jak zvolit správnou skladbu obvodových stěn, přičemž chci využít stávající nosnou trámkovou konstrukci.
V ostatních tématech jsem se dočetl mnoho způsobů, jak zhotovit obvodové stěny, ale tyto konstrukce se mi zdají pro mé potřeby příliž složité. V zimním období si představuji provoz tohoto domku cca 2x týdně na saunování, přičemž skaldby obvodových stěn uvedené v ostatních tématech jsou pro objekty pro celoroční užívání. V mém případě se jedná o zahradní domek, který dvěmi stěnami sousedí se zdí domu a dvěmi stěnami je do prostoru, proto předpokládám, že skladby stěn budou odlišné.
Jelikož jsem v tomhle docela laik, chtěl bych vás poprosit o návrh skladby obvodových stěn, abych se konečně hnul kupředu. jinak trámková konstrukce domku je z trámků 120x120.
Moc Vám všem děkuji za podnětné nápady.
S pozdravem Pavel
|