aktualizace
6.1.2009 07:54
doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
288 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > střecha > Sedlova strecha

téma...

Vytvořeno 21.5.2008 8:39 Sedlova strecha
 Téma [413]
Autor borys13
Aktualizováno 7.11.2008 1:07
Skupina střecha
Zobrazeno 925x
Počet 3

Dobry den vsem,

chtel bych se zeptat, zda nekdo mate zkusenosti se stavbou sedlove strechy. Zajimalo by me, zda je to konstrukcne hodne slozite a melo by se to prenechat tesarovy, nebo zda si to zrucni clovek dokaze postavit sam. At jsem hledal, jak jsem hledal, tak jsem nikde nenasel nejaky podrobnejsi navod a nebo publikaci na stavbu krovu.Byl bych moc rad kdyby jste mi doporucily nejaky server, kde by se neco dalo najit a nebo zda by jste nekdo vedel o nejake dobre knize.Jedna se o jednoduchou sedlovou strechu a tesar chce za docela malo prace docela hodne penez.

Dekuji

Tomas

Odpovědi ...

Vytvořeno 11.6.2008 16:50 kniha
 Odpověď [425 => 413]
Autor petr.skvor
co tohle http://www.erag.cz/era/kniha.asp?NEW_ID=108
Vytvořeno 27.10.2008 13:11 sedlová střecha
 Odpověď [493 => 413]
Autor gabrusa
A aspoň projekt máte? Jinak jste docela odvaha. Jestli máte projekt, tak sedlovou střechu zvládnete sami. Napiště jak je to s tím projektem, případně vložte obrázek a řekněte co vám není jasné.
Vytvořeno 7.11.2008 1:07 jak na sedlovou strechu
 Odpověď [496 => 413]
Autor ronn009
Dobry den Tomasi,
reaguju na vas prispevek, i kdyz uz asi neni aktualni. Mozna pomuze nekomu dalsimu pri rozhodovani. Jelikoz jsem vyuceny v oboru truhlar- nabytkar, a tesarina je pro me takova " hruba truhlarina" jak rad rikam, tak jsem souhlasil, ze se pokusim postavit strechu svagrovi na jejich dome, ktery prestavovali. Nikdy pred tim jsem to nedelal, ale jelikoz se povazuji za "sikovneho a manualne zrucneho" cloveka tak jsem do toho sel.
Slo to opravdu velmi dobre a rychle. Jenom jsme tenkrat meli spatne pocasi. Celkove jsme ve 3-4 lidech (ja, svagr, otec, kamarad) konstrukci s folii a latovanim za 5 dni (s destem atd...)
Naradi ktere jsme potrebovali:
rucni kotoucova pila - mafl
motorova pila -lepsi je mensi a lehci (nejlepe elektricka)
vrtacka
dlato, kladiva, hrebiky atd....
z desek stejne sirky jako tramy jsme si zbouchli sablonu podle ktere jsme potom vyrabeli jednotlive "acka" (krovy s hambalkem)
vrcholi jsou na klasicky cem a rozpor, k pozednici jsme pripevnily krovy na "zapusteni" a zajistily velkym hrebikem.
hambalky byly navrtane a sesroubovane.
Potom jenom stacilo rozpocitat vzdalenosti a postavit a zavetrovat latemi vsechny acka.
celkove vysly naklady i z materialem (impregnovane drevo, folie, plechove pasy jako krytina) urcite pod 70 tis.
Musim rict,, ze mam z vysledku radost uz proto, ze jsem svagrovi usetril dost penez.
Ahoj Ronn