aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > Projekt

téma...

Vytvořeno 14.4.2008 23:21 Projekt
 Téma [373]
Autor hfukalova
Aktualizováno 20.9.2010 18:25
Skupina dům
Zobrazeno 2989x
Počet 4
Rada bych se zeptala, zda mate nekdo zkusenosti s cenami projektu. My jsme zatim ve fazi projektu - budeme rekonstruovat stary domek a pristavovat k nemu cca 3,5x7 m2. Pozadali jsme projektanta o predbeznou cenu projektu a vypadlo z nej cislo okolo 180 tisic. Vyrazilo nam to dech. Cenu vypocital z ceny stavby/rekonstrukce domu, kterou spocital vynasobenim poctu m2 cenou 14.000 Kc. Uprimne si myslim, ze zvladneme pristavbu i rekonstrukci stavajiciho domku za cenu do max. 8.000 Kc.Potom by ale cena projektu samozrejme byla jina.
Jaka by tedy mela byt realna cena projektu pro stavebni povoleni?

Odpovědi ...

Vytvořeno 15.4.2008 21:29 Projekt - smlouvejte
 Odpověď [377 => 373]
Autor jarda.tester

Podobnou zkušeností jsme si prošli před necelým rokem. To jsme si vybírali projektanta pro stavbu domečku, neboť se nám nelíbil typový.

Podle nějakého předpisu komory projektantů, snad jsem to nepopletl, je cena za vypracování projektu 10% z odhadnuté ceny stavby. Aspoň tak nám to bylo řečeno. Obvyklá cena je potom nižší a pohybuje se tak kolem 3-4% ceny stavby.

Jak však již Petr naznačoval, ceny jsou od jisté doby smluvní a tak se vyplatí toho využít, ve většině případů se to vyplatí. Jelikož nejsem k takovému smlouvání stavěny, využil jsem služeb serveru epoptavka.cz a řekl si max. cenu, kterou jsem ochoten akceptovat. Ve výsledku jsem byl překvapen, kolik projektantů, ale i projekčních kanceláří o takovou zakázku mělo zájem.

Pokud si tedy nejste jistá odhadnutou cenou, zkuste smlouvat a nebo postupovat obdobně jako my.

Pěkný den

Vytvořeno 17.4.2008 20:40 procenta na projekt
 Odpověď [382 => 377]
Autor petr.skvor

ahoj Jardo, jen tě trochu doplním:

10% z ceny stavby je skutečně běžná cena projektu (to se dá najít ledaskde), ale já se krom toho dověděl, že taková projektová dokumentace, se pak skládá ze 3 úrovní: projekt ke stavebnímu povolení (dnes už to je nazýváno jinak) + projekt výrobní ke stavbě konstrukce (to by si měla udělat stavební firma pro svoji technologii) + projekt výroby jednotlivých dílů. takhel jsem se to dověděl od své projektantky. a na projekt ke stavebnímu povolení padá asi 3% z ceny stavby (odhadovaná cena z plochy m2). jo a nezapomeňte na požární zprávu, bilanci hlušiny,...

jinak s tebou souhlasím. nejlepší je mít více nabídek a srovnávat srovnatelné nabídky (firmy poskytují nabídky, které neodpovídají rozsahu poptávky) a snažit se cenu tlačit dolu na rozumnou úroveň. když je cena až moc dole, hrozí "záměrné odfláknutí" práce :o(.

Vytvořeno 18.4.2008 10:09 Projekt
 Odpověď [384 => 382]
Autor hfukalova
Dekuji. Navrhnu doma, zda bychom to take nezkusili pres epoptavku. Uz jsem na ten server koukala driv a vypada to, ze se tam da docela ziskat. Hezky vikend.
Vytvořeno 20.9.2010 18:25 projekt
 Odpověď [748 => 373]
Autor pavelcerny
Dobry den, pred dvema lety jsem stavel svuj rodinny dum. Rozhodl jsem se pro drevostavbu ale nemohl jsem najit schopneho projektanta ktery by dokazal projet "dotahnout" do rozkresleni jednotlivych sten. Sam jsem projektant ale projektuji hlevne rekonstrukce historickych objektu, takze jsem se pul roku ponoril do knizek a diskuzi s odborniky. Nakonec jsem si projekt udela sam. Pokud chcete vytvorit komplet projekt vcetne rozkresleni sten (provadeci dokumentaci). Nebo pouze na zaklade projektu pro stavebni povoleni vypracovat provadeci dokumentaci. Ozvete se na mail pav.cerny@centrum.cz S pozdravem Pavel Cerny

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru