aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > Dřevostavba

téma...

Vytvořeno 9.4.2008 14:46 Dřevostavba
 Téma [363]
Autor pedro86
Aktualizováno 12.4.2008 21:10
Skupina dům
Zobrazeno 4684x
Počet 2
Dobrý den,
chtěl by se zeptat na výhody nebo spíš nevýhody dřevostavby. Když jsem se o možnosti postavit dům ze dřeva dozvěděl byl jsem nadšen. Bohužel moje nadšení svlažil známý, který se několik let věnuje montážím sádrokartonu. Oznámil mi, že je nemožné parozábranou folii aplikovat tak, aby její funkčnost byla 100% což má prý za následek plísně atd. (za nějakých 10-15 let) Proto Vás prosím o Váš názor na tento problém.

Děkuji Petr

Odpovědi ...

Vytvořeno 9.4.2008 22:06 nevýhody jsou výhodami
 Odpověď [364 => 363]
Autor petr.skvor

stále se snažím získávat informace o dřevostavbách a být v obraze. zaregistroval jsem i nějakou tu nevýhodu dřevostavby. některé "nevýhody" mohou být i výhodami, ale to je jen můj názor :o).

dost podstatné je, o jaké dřevostavbě budete uvažovat:

• pokud přemýšlíte o masivní dřevostavbě (srub, panely z masivního dřeva,..), pak Vaše obava z poškození parozábrany, není moc na místě.
  • uvažujeteli o konstrukci na bázi 2by4, I (či C) nosníků,... zkrátka "lehké" konstrukci, pak záleží na tepelné izolaci, výpočtech, zvolených materiálech a skladby konstrukce obvodového pláště. my máme parozábranu za vnitřním OSB oláštěním. její poškození je tak pouze lokální, v místech prošroubování (otvor vyplňuje šroub) nebo prostupu (to je pečlivě izolováno. je možné navrhnout i skladbu stěny tak, aby parozábranou bylo OSBčko s lepenýmy/přelepenými spoji.

velkou "nevýhodu" u dřevostaveb spatřuji v nutnosti perfektně řešit detily ještě v projektové fázi. při realizaci se pak zaměřit na jejich takřka dokonalé provedení. to vše pak leze do peněz/času jak toho kdo staví, tak toho kdo kontroluje! nezapomeňtě, že i zděné stavby, které mají klasické obytné podkroví, jsou částečně dřevostavbou. tak by se k nim mělo přistupovat, to se ale obecně neděje v návrhu, natož při realizaci :o(.

nedavno jsem zaregistroval věc, která mě hodně překvapila a nědo by ji mohl považovat za nevíhodu: při našem 35 cm zateplení je jakýkoli hluk skrze stěnu utlumen, avšak když nad námi prolétně v nižší letové hladině vojenské letadlo, stěna se jemně "rozvybruje". onehda jsem seděl na posteli opřený o obvodovou zeď a letadlo z Kbel vykonalo své tak, že jsem zprvu měl dojem zemětřesení :-O

je nutné mít dořešenu i tepelnou a hydro "akumulaci" v interieru. v tom má zděná stavba navrch.

možná bych příště nešetřil na síle vnitřní příčky. 10 cm silná příčka stačí v kancelářské budově, ale když chcete oddělit obývák od ložnice, bude vhodnější silnější příčka.

možná jsem něco opomněl. a rozhodně si nečiním nárok na kompletnost výčtu. má někdo další nevýhody...?

Vytvořeno 12.4.2008 21:10 hurá do toho
 Odpověď [372 => 364]
Autor dakrledig
Zdravím,občas si připadám jako blázen a hned to vysvětlím.Nedávno jsme koupili krásný pozemek na kopečku na úvěr.Chtěli jsme postavit chatku a být v pohodě. Tak jsme byli na stavebním úřadě a oni řekli ne, jedině rodinný dům.Nechali jsme si udělat projekt, více méně sami.Materál ytong bude naše zdivo.Po letošní zimě jsme to předělali na dřevostavbu a skladbu stěn měním denně.Je to jako anatomie lidského těla.Pokud bude někde stavař, který navrhne optimální řešení, bude to genius.Ale asi se nenajde, deset lidí dvanást názorů, tak jsme naskočili do vlalu, loni udělali základovou desku a letos chceme v září bydlet.Bláznovstí, moc neřešímě spotřebu, když musím jet autem, tak jedem, když potřebuji bydlet tak stavíme.Hodně štěstí.d

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru