1.4.2008 21:25
|
kotvení
|
|
|
|
snažil jsem se popsat vše v článku 36-Teplo-domova-III , ale pokusím se zapátrat v paměti a odpověď:
- OSB destička síla 12 mm, rozměr 100 x 200 mm
- kolík dlouhý 148 mm z nehoblované latě 50 x 80 mm
- spoj slepen pomocí D3 a sešroubován vruty 2x Rapid2000 4 x 60
- takto zhotovený kolík je na plášť z OSB 12 TYP 3 připevněn 5ti kusy Rapid2000 4 x 30
čtyři tyto kolíky na zdi mě unesly (73 kg) a to jsem se na nich docela fest houpal :o)
dnes už bych tento způsob na našem domku nepoužil. ale jde o výchozí předpoklady a parametry, takže na blint se asi nedá nic vymyslet :o(
|
|
|
|
|
2.4.2008 7:09
|
jiný způsob kotvení
|
|
|
|
Jaký způsob kotvení by jste příště použil? Jaké byly nevýhody Vašeho řešení (pracnost, spotřeba materiálu, vkládání izolací... )? Máte někdo jiný lepší (a nejlépe odzkoušený) způsob? Díky
|
|
|
|
|
3.4.2008 22:47
|
jiný způsob
|
|
|
|
|
2.12.2008 23:13
|
Kolíky pro kotvení
|
|
|
Podle mě ty kolíky nejsou špatný nápad, pouze bych se snažil (a zřejmě se budu snažit) vyhnout se těm OSB destičkám, které značtě zvyšují pracnost na výrobu kolíků i na instalaci izolace. Já si zřejmě, pokud mě někdo nepřesvědčí že je to blbost, připravím kolíky ještě před izolací konstrukce tak, že je zevnitř provrtám ve správném místě OSB a pak prostě přišroubuji kolík za pomocí asistenta, který mi jej zvenčí přidrží. Prostě jen nařežu dřevo na délku izolace, nic víc. Vyhnu se tak lepení kolíků i výřezům pro OSB destičky, stejně tak další saldě vrutů. Co říkáte na tento způsob?
|
|
|
|
|
8.12.2008 22:20
|
Moje reseni
|
|
|
Ahoj, ja taky uvazuju jakym zpusobem budeme na dome resit nadstaveni pro vlozeni izolace, a rekl bych, ze v Petrove pripade ty koliky byly opravdu ucelny a "clever" napad. Ja bych pri realizaci resil podobnym zpusobem, jak jsem se vcera docetl na jednom blogu o stavbe drevostavby: http://mujdum.pise.cz/26680-izolace-a-dokonceni-sten-aneb-jak-na-drevostavbu.html Zajimal by me vas nazor na reseni provetravaci mezeri, ktera je v tomto odkazu a ktera je resena jako "sikma a ne svisla"? Funguje to stejne nebo jsou tam nejake vyhody, nevyhody? Ten zpusob co navrhuje baraatom je neco podobneho, ale nevidim duvod proc by se mel ten kolik sroubovat zevnitr pres osb? Kdyz je budete delat pred vkladanim izolace, tak prece muzou byt prisroubovany zboku ke svisle nosne konstrukci v ucitych rozestupech, jestli mi rozumite! Dokonce bych je nesrouboval pres celou sirku nosne konstrukce tak abych treba mohl pozdeji i za ten kolik vlozit izolaci a tim bych usetril zbytecne provrtavani parozabrany v podobe OSB a taky snizil moznost tepelnych mostu! Co vy na to?
|
|
|
|
|