aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > Fasádní polystyren

téma...

Vytvořeno 29.1.2008 14:45 Fasádní polystyren
 Téma [274]
Autor omambik
Aktualizováno 7.2.2008 15:03
Skupina kontrukce a materiály
Zobrazeno 3088x
Počet 1
Dobrý den,
čtu Vaše odpovědi na tomto fóru a mám jednu otázku. Vzhledem k mnoha dodavatelům a tpovým projektům, které v hojné míře existují na trhu pro montované dřevostavby, ce chci zeptat na složení obvodové stěny směrem od vnější strany ke vnitří, kdy je použita jako venkovní izolace fasadní polystyren s omítkou-OSB deska-konstrukce s izolací- OSB deska-latě-parotěsná folie-sádrokarton.
Čtu ze všech dostupných informací, že provětrána fasada je lepší, ale proč všichni nabízejí polystyren s omítkou?
Může dojít mezi polystyrenem a OSB deskou ke kondenzování vlhkosti a třeba následné plísni?

Díky za Váš názor.
S pozdravem Marek Ožog

Odpovědi ...

Vytvořeno 7.2.2008 15:03 EPS na fasádě
 Odpověď [284 => 274]
Autor petr.skvor

EPS má soused na části dřevěného domu. dům stavěla pražská projekční kancelář a konstrukce je (z venku dovnitř): probarvená fasádní omítka - stěrka s perlinkou - EPS - DTD 18mm - hrázděná trámová konstrukce s výplní kamennou vatou - parotěsná zábrana - SDK. jde o rok a půl starý domek. zatím EPS drží.

osobně bych do toho nešel.

ptáte se proč tuto technologii firmy dělají, kdyš EPS nemá dobrou paropropustnost? nevím, neptal jsem se jich. ale předpokládám, že jde o cenu a jednoduchost technologie! 

pro naši dřevostavbu jsem poptával technologii kontaktní fasády s lamelami z kamenné vaty. aby bylo řešení pro mně použitelné, musely by být lameli celoplošně lepeny prodyšným tmelem na dřevěný podklad. cena technologie byla více jak 2x vyšší, než s EPS (vysoká cena lepidla!). realizujeme provětrávanou fasádu s kamennou vatou.  

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru