10.1.2008 21:37
|
konstrukce není symetrická
|
|
|
je to dost málo informací :o(
pokud OSB je vnější vrstva (fasáda), pak bude hodně těsná pro vodní páru. vnější vrstva by měla být více prodyšná aby dům "dýchal" směrem ven. a co mě trklo do očí, že nosná konstrukce není symetrická (OSB - sloupky - OSB). asi to máte staticky propčítané, ale mě na to upozorňovala moje projektantka - symetrická konstrukce je lepší.
|
|
|
|
|
11.1.2008 10:41
|
Symetrická konstrukce
|
|
|
|
Děkuji za názor,symetrickou konstrukcí myslíte OSB/konstrukce/osb.Konstrukce bude od sebe vzdálená 45cm.Projekt máme udělaný na ytong, takže se to celé předělává.Děkuji.D.G.
|
|
|
|
|
17.1.2008 20:55
|
45 cm
|
|
|
"Konstrukce bude od sebe vzdálená 45cm" => to znamená, že síla stěny bude více než 45cm? jaká tedy bude celá (detailní) skladba nosné obvodové stěny?
|
|
|
|
|
30.1.2008 9:10
|
stěna
|
|
|
|
Síla stěny nebude 45cm, konstrukce bude zevnitř tvořit sádrokarton, lišty s rozvody+orsil,OSB perodrážka ,parozábrana, 150konstrukce 150x50 s orsil, OSB 12rovné hrany, myslím, když nebudou s perodrážkou, tak by tomohlo dýchat a stavitel navrhuje opět lišty a pak EPS, já bych dal ten EPS na OSB, co říkáte na to vy, a sloupky budou od sebe vzdálené 45 cm.Děkuji
|
|
|
|
|
30.1.2008 12:37
|
podobné co máme my
|
|
|
|
popsaná konstrukce je podobná tomu co máme my. až na vnější část. vnější OSB máme vrtané a vnější plíšť je s Orsiku.
zkuste pouvažovat o dřevovláknité desce na vnější straně konstrukce a na to prodyšnou tepelnou izolaci :o) sloupky a jejich ostup by jste měl mít staticky spočítané. my máme takřka shodný profil, ale větší odstup sloupků a stojí to i s betonovou střešní krytinou!
|
|
|
|
|
31.1.2008 9:06
|
dřevo
|
|
|
|
Dnes jsem na pile objednal dřevo na konstrukci, moc to v tom počasí neproschne, ale slíbili mi řez ze starší kulatiny.Pak to Bochemitem QB 2x natřu, je zajímavé, že ve výrobním závodu vám Bochemit neprodají, dají vám jen kontakt na obchodního zástupce a tak se zaplatí samozdřejmě i on.Jaké máte zkušenosti Vy. Mimochodem, nemáte nějaké nové fotky domečku??Děkuji
|
|
|
|
|
7.2.2008 15:06
|
alternativa
|
|
|
|
kuoval jsem ošetření dřeva od DenBraven přímo z jejich pražského skladu :o).
fotky máme, ale protože připravuji upgrade tohoto serveru, tak se nedostanu k tomu je publikovat. přijdou časem na tento server.
|
|
|
|
|