aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > vnitřní inst... > topení a vět... > Jak funguje vaše rek...

téma...

Vytvořeno 7.6.2007 22:51 Jak funguje vaše rekuperace?
 Téma [20]
Autor jan.sel
Aktualizováno 11.6.2007 20:43
Skupina topení a větrání
Zobrazeno 7427x
Počet 5
Diskuzí na téma zkušeností s provozem systémů rekuperace je na internetových diskuzích pramálo. Buď jsou tak bezproblémové nebo tak špatné, že se s nimi nikdo nechce veřejně "chlubit". Pane Škvor, podělte se s námi, prosím, pokud je k tomu tématu co říci. Díky Honza

Odpovědi ...

Vytvořeno 8.6.2007 23:32 rekuparace - jak funguje a co byste delal jinak
 Odpověď [21 => 20]
Autor tichycyril
Zdravim, myslim, ze toto upresneni poteši mnoho ctenařů. Stále byste dělal do Vašeho domečku kombinaci rekuperačního větrání a vytápění (pokud jste vložil výměník do rekuperátoru) + podlahové vytápění? Cyril
Vytvořeno 9.6.2007 5:54 rekuperace zatmí nefunguje
 Odpověď [22 => 21]
Autor petr.skvor
rekuperace zatmí nefunguje, ale šel bych do toho znovu. myslím, že kombinace podlahového a teplovzdušného topení je nejlepší. nemáte klasické radiátory a je příjemné vyrovnané klima v celém bytě.
Vytvořeno 9.6.2007 6:04 ještě ne na 100% ;o)
 Odpověď [23 => 20]
Autor petr.skvor
rád se podělím o zkušenost, ale nejprve bych měl uvést, že větrání není doděláno. nevím kam dřív skočit a rekuperace pro mně zatím není nejdůležitější abych ji dodělal nyní máme v provozu cirkulaci (s filtrem) a odtah odpadního vzduchu. cirkulace je přínosem. v celém domku je příjemné klima a nejsou mezi místnostmi teplotní výkyvy (to nám vyhovuje). odtah je nezbytností a běží každou noc a někdy i celý den na nízký stupeň (co do objemu vzduchu nemohu říci). odtah v koupelně vysuší po večerním sprchování, aniž bychom vytírali kaluže a zabraňuje "zatuchnutí" vzduchu, protože okna jsou opravdu těsná. zatím jsem s volbou systému teplovzdušného vytápění spokojeni. šel bych do toho znovu!
Vytvořeno 10.6.2007 7:50 odtah celou noc, kolik stojí teplo
 Odpověď [24 => 23]
Autor tichycyril
Dekuji za info: Presto podam jeste par doplnujicich otazek? Proc je odtah pusten celou noc? Nestacilo by pouze 20 minut kazde dvě hodiny (střelba od boku)? Kolik jste protopili ve Vašem domečku za tuto mírnou zimu? Myslim odhad, protože asi nemáte na nádrži el. hodiny.
Vytvořeno 11.6.2007 20:43 větrání a cena topení
 Odpověď [31 => 24]
Autor petr.skvor
rádo se stalo.
jde o to, jaký je objem odvětrávaného vzduchu. odtahový ventilátor mám připojen přes autotrafo, takže mohu volit vstupní napětí => výkon ventilátoru. tedy pokud by byl ventilátor na plný výkon, pak bych ho zapínal na chvilku několikrát za den (to bych ale musel mít ovládání). ale já ho mám na malý výkon a večer ho zapnu a ráno vypnu.
za tuto mírnou zimu jsme protopili cca 5000 Kč (přímotopy + ventilace) a asi 1,7 m3 dřeva (převážně nesuché odřezky ze stavby). nutno podotknout, že není dokončeno zateplení stropu a nefunguje rekuperace - zatím :o[.

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru