8.6.2007 23:32
|
rekuparace - jak funguje a co byste delal jinak
|
|
|
|
Zdravim,
myslim, ze toto upresneni poteši mnoho ctenařů.
Stále byste dělal do Vašeho domečku kombinaci rekuperačního větrání a vytápění (pokud jste vložil výměník do rekuperátoru) + podlahové vytápění?
Cyril
|
|
|
|
|
9.6.2007 5:54
|
rekuperace zatmí nefunguje
|
|
|
|
rekuperace zatmí nefunguje, ale šel bych do toho znovu. myslím, že kombinace podlahového a teplovzdušného topení je nejlepší. nemáte klasické radiátory a je příjemné vyrovnané klima v celém bytě.
|
|
|
|
|
9.6.2007 6:04
|
ještě ne na 100% ;o)
|
|
|
|
rád se podělím o zkušenost, ale nejprve bych měl uvést, že větrání není doděláno. nevím kam dřív skočit a rekuperace pro mně zatím není nejdůležitější abych ji dodělal
nyní máme v provozu cirkulaci (s filtrem) a odtah odpadního vzduchu.
cirkulace je přínosem. v celém domku je příjemné klima a nejsou mezi místnostmi teplotní výkyvy (to nám vyhovuje). odtah je nezbytností a běží každou noc a někdy i celý den na nízký stupeň (co do objemu vzduchu nemohu říci). odtah v koupelně vysuší po večerním sprchování, aniž bychom vytírali kaluže a zabraňuje "zatuchnutí" vzduchu, protože okna jsou opravdu těsná.
zatím jsem s volbou systému teplovzdušného vytápění spokojeni. šel bych do toho znovu!
|
|
|
|
|
10.6.2007 7:50
|
odtah celou noc, kolik stojí teplo
|
|
|
|
Dekuji za info:
Presto podam jeste par doplnujicich otazek?
Proc je odtah pusten celou noc? Nestacilo by pouze 20 minut kazde dvě hodiny (střelba od boku)?
Kolik jste protopili ve Vašem domečku za tuto mírnou zimu? Myslim odhad, protože asi nemáte na nádrži el. hodiny.
|
|
|
|
|
11.6.2007 20:43
|
větrání a cena topení
|
|
|
rádo se stalo. jde o to, jaký je objem odvětrávaného vzduchu. odtahový ventilátor mám připojen přes autotrafo, takže mohu volit vstupní napětí => výkon ventilátoru. tedy pokud by byl ventilátor na plný výkon, pak bych ho zapínal na chvilku několikrát za den (to bych ale musel mít ovládání). ale já ho mám na malý výkon a večer ho zapnu a ráno vypnu. za tuto mírnou zimu jsme protopili cca 5000 Kč (přímotopy + ventilace) a asi 1,7 m3 dřeva (převážně nesuché odřezky ze stavby). nutno podotknout, že není dokončeno zateplení stropu a nefunguje rekuperace - zatím :o[.
|
|
|
|
|