aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > Podlaha z OSB desek

téma...

Vytvořeno 5.12.2007 15:16 Podlaha z OSB desek
 Téma [182]
Autor smalsoft
Aktualizováno 30.7.2010 17:48
Skupina kontrukce a materiály
Zobrazeno 14769x
Počet 3
Zdravím stavebníky.
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s OSB deskami na podlahu. Už jsem četl o 2x 15mm dávaných křížem přes sebe, ale někde jsem viděl 22mm a jen jedna vrstva. Nebude to na 10cm polystyrenu nějak plavat nebo se prohýbat? Přece jenom mi připadá 22mm málo tuhé.
Díky.

Odpovědi ...

Vytvořeno 6.12.2007 20:38 osb
 Odpověď [183 => 182]
Autor tomas77
Já jsem dával na eps100 tl 120mm 2* Osb pd křížem na sebe a můžu říct že se to trochu prohýbá..
Takže příště bych šel do 2* 15 a nebo lépe 2*18mm... A nebo ideálně vylít anhydridem :-)

Vytvořeno 8.12.2007 20:12 pevná podlaha
 Odpověď [186 => 182]
Autor petr.skvor
máme 20cm EPS100 a EPS200S pod železobetonovou vnitřní podlahou. když  vejdu do ložnice, jemě se "ozve" kytara v protějším rohu místnosti. když  stojím v koupelně u okna a žena vejde, ucítám chvění - ale přes podlahu :o(.
z toho vyplývá, že nemáme pevné podlahy, ikdyž jsme si na tom dali záležet.

pokud chcete mít dřevěnou podlahu z OSB, dal bych pevný trámový podlahový rošt a mezi něj tepelnou izolaci. k roštu připevnit (šrouby/hřeby hustě) desky OSB 4PD typ3 ve dvou vrstvách (překrývání spár). síla desek záleží na odstupu trámů roštu, dal bych sílu min 18mm.

při návrhu nezapoměňte na lokální zatížení: knihovna, krb,....!!!

Vytvořeno 30.7.2010 17:48 osb+ palubky
 Odpověď [705 => 182]
Autor matt.tess
Já osobně bych volil variantu 2x osb křížem a na to celoplošně přilepit borovicové palubky 28mm za pár korun.. (  http://katalog.drevene-podlahy.org  ) nejlepší podlaha..o tuhosti se nedá pochybovat..

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru