aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > vnitřní inst... > elektroinsta... > Dálkové ovládání svě...

téma...

Vytvořeno 28.11.2007 21:11 Dálkové ovládání světla
 Téma [179]
Autor orpheus
Aktualizováno 7.2.2008 15:53
Skupina elektroinstalace
Zobrazeno 13282x
Počet 7
Nemáte někdo zkušenost s dálkovým ovládáním světla? nechci zásuvku, chci dálkovým spínačem zapínat konkrétní světlo, tedy klasický schodišťák, který ovšem místo tlačítka bude reagovat na dálkové ovládání. Zatím jsem na to nikde nenarazil, ale určitě to už někdo musel někde řešit.

Odpovědi ...

Vytvořeno 9.12.2007 17:33 stmívač na IR
 Odpověď [188 => 179]
Autor petr.skvor
máš na mysli jakékoli dálkové ovládání, nebo ovládání typu TV/video a spol?

kamarád má doma už asi 10 let stmívač v těle vypínače u dveří do pokoje. tento stmívač má v sobě přijímač IR, takže když se přímo na něj namíří jakýkoli domácí dálkový ovladač, stmívač provede svoji práci, jako kdyby u něj stál člověk (krátký signá zapnout/vypnout, dlouhý signál stmívání/rozsvicení).

pak jsem viděl výrobek od spol Moeller. jde o to, že kamkoli se nalepí tlačítko (obsahuje vysílač a baterii) a ke světlu se přiřadí "aktor". aktor může být běžný, nebo se stmívací funkcí. tlačítko/ je/jsou párována s aktorem a plní stejnou funkci, jako kdyby bylo vodičové propojení.

je to srozumitelné?! :o)
Vytvořeno 12.12.2007 0:03 vypínač
 Odpověď [191 => 188]
Autor orpheus

no jde mi o vypínač a dálka nesmí být IR, protože to chci ovládat zvenku. v podstatě chci totéž, jako je dálkáč na otvírání vrat, ale já tím hodlám rozsvicet.

co je "aktor" netuším, ale dle popisu by to mohlo být ono. ABB vyrábí i přesně do toho vypínače co já mám řešení, jenže to nemají jako  schodišťák, ale pouze vypínač. asi to zkusím nějak pobastlit a uvidíme, jak to nakonec dopadne. až to bude dám vědět.

Vytvořeno 3.1.2008 15:48 nástěnný přijímač ABB
 Odpověď [213 => 191]
Autor jannemec
neznám celé zadáni, které máš v hlavě. zkus se podívat ABB má nástěnné přijímače, ty mají přepínací kontakty. jsou ale na stěnu a trochu větší. kolik potřebuješ spínačů zabudovaných v domě pro to světlo?-mimo toho dálkáče. 
Vytvořeno 10.1.2008 21:03 radiofrekvenční systém
 Odpověď [238 => 191]
Autor petr.skvor
měl jsem na mysli radiofrakvenční systém Xcontrol, více třeba v letáku na http://www.moeller.cz/pdf/tiskoviny_pdf_300.pdf . aktor provádí spínání spotřebiče (příjem signálu) a spínače/tlačítka mají vysílač. prvky se navzájem párují - i více prvků proti sobě :o)
Vytvořeno 16.1.2008 17:28 radiové ovládání
 Odpověď [251 => 238]
Autor lubolubo
Skuste se podívat na zabezpečovací techniku JABLOTRON CZ výrobky za rozumnou cenu. Nebo prostě navtívit vekoobchd s elektro. Natř. ELFETEX. Je tam řada výrobků přesně podle Vašich požadavků
Vytvořeno 5.2.2008 11:20 Dálkové ovládání světla - to řeší systém NiSSOT
 Odpověď [281 => 179]
Autor cross55
Nepovolený příspěvek je skrytý
Vytvořeno 7.2.2008 15:53 Dálkové ovládání světla
 Odpověď [287 => 179]
Autor cross55
Váš problém lze vyřešit systémem NiSSOT, konkrétně přijímačem NPD010 (1.313 Kč) a vypínačem NBV200 (706 Kč). Objednat to lze zde: http://www.nissot.cz/kontakt/adresar.html

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru