9.12.2007 17:33
|
stmívač na IR
|
|
|
máš na mysli jakékoli dálkové ovládání, nebo ovládání typu TV/video a spol?
kamarád má doma už asi 10 let stmívač v těle vypínače u dveří do pokoje. tento stmívač má v sobě přijímač IR, takže když se přímo na něj namíří jakýkoli domácí dálkový ovladač, stmívač provede svoji práci, jako kdyby u něj stál člověk (krátký signá zapnout/vypnout, dlouhý signál stmívání/rozsvicení).
pak jsem viděl výrobek od spol Moeller. jde o to, že kamkoli se nalepí tlačítko (obsahuje vysílač a baterii) a ke světlu se přiřadí "aktor". aktor může být běžný, nebo se stmívací funkcí. tlačítko/ je/jsou párována s aktorem a plní stejnou funkci, jako kdyby bylo vodičové propojení.
je to srozumitelné?! :o)
|
|
|
|
|
12.12.2007 0:03
|
vypínač
|
|
|
|
no jde mi o vypínač a dálka nesmí být IR, protože to chci ovládat zvenku. v podstatě chci totéž, jako je dálkáč na otvírání vrat, ale já tím hodlám rozsvicet.
co je "aktor" netuším, ale dle popisu by to mohlo být ono. ABB vyrábí i přesně do toho vypínače co já mám řešení, jenže to nemají jako schodišťák, ale pouze vypínač. asi to zkusím nějak pobastlit a uvidíme, jak to nakonec dopadne. až to bude dám vědět.
|
|
|
|
|
3.1.2008 15:48
|
nástěnný přijímač ABB
|
|
|
|
neznám celé zadáni, které máš v hlavě. zkus se podívat ABB má nástěnné přijímače, ty mají přepínací kontakty. jsou ale na stěnu a trochu větší. kolik potřebuješ spínačů zabudovaných v domě pro to světlo?-mimo toho dálkáče.
|
|
|
|
|
10.1.2008 21:03
|
radiofrekvenční systém
|
|
|
měl jsem na mysli radiofrakvenční systém Xcontrol, více třeba v letáku na http://www.moeller.cz/pdf/tiskoviny_pdf_300.pdf . aktor provádí spínání spotřebiče (příjem signálu) a spínače/tlačítka mají vysílač. prvky se navzájem párují - i více prvků proti sobě :o)
|
|
|
|
|
16.1.2008 17:28
|
radiové ovládání
|
|
|
Skuste se podívat na zabezpečovací techniku JABLOTRON CZ výrobky za rozumnou cenu. Nebo prostě navtívit vekoobchd s elektro. Natř. ELFETEX. Je tam řada výrobků přesně podle Vašich požadavků
|
|
|
|
|
5.2.2008 11:20
|
Dálkové ovládání světla - to řeší systém NiSSOT
|
|
|
|