Já jsem si udělal provizorní topení do stávajícího teplovodného rozvaděče (natápím bojler, z kterého zásobuji teplou vodou podlahove topeni).
Vysoké vlhkosti se bojím z důvodu stavby vnitřních příček ze sádrokartonu a dle návodu musí být vlhkost pod 70%, což se mi asi nepodaří. Včera jsem zjistil, že v domě je stále 85% vlhkosti při 6stC. Ano bojím se tak vysoké vlhkosti kvůli kostrukci ze dřeva a sádroše (SDK)
Včera jsem ještě zjistil, že již žádná okna nemám orosena, když jsem se po 14 dnech vrátil ze služebky.
V čem je problém, že máte stále orosenou kliku? Není někde chyba, že se toto stalo? Nemáte strach, že se může něco přihodit dřevu?
Také mne napadlo, že bych si měl koupit malá kamínka na dřevo a že bych začal topit, tím bych odsával vlhký vzduch z domečku a zároveň bych uvnitř topil (ušetřil bych za elektriku)
Jak jste pane Škvore řešil ostění u oken? Obávám se, že ostění + parozábrana u oken je velmi slabé místo u dřevostaveb typu, který máte. Jelikož používám stejné řešení (lepení parozábrany na okno), tak se mne tento problém také týká. Když jsem lepil první okno, tak jsem zjitil, že úplné utěsnění okolo oken není na 100% možné (schod na spodním rámu okna z důvodu instalace parapetu). (průnik vlhkosti do domu)
Přemýšlel jste o tom, co budete dělat, až např. za 20 let se rozhodnete, že vyměníte okna? U staveb typu YTONG je to pohoda, ale u dřevostavby to pohoda vůbec není. Zkuste mi prosím odpovědět na tyto všechny otázky.
děkuji
Cyril