aktualizace
11.5.2012 14:22
reklama

Bazény od Mountfieldu
Plánujete si pořídit tepelné čerpadlo vzduch vzduch?
Feng-Shui harmonizace
Změnou interiéru podle Feng-Shui získáte bydlení v harmonii s přírodou a se sebou samými. Rozbor stávajícího půdorysu i návrh nového domu podle Feng-Shui.
Dřevostavby
Nabídkou pomoci a spolupráce se snažím rozšířit využití nasbíraných zkušeností ze staveb. Díky opakovaným dotazům za vámi přicházím i s nabídkou staveb. Navštivte drevostavby.skvor.com.

doporučuji navštívit
uživatelů
0 přihlášených
616 registrovaných

navigace :  úvodem > fórum > skupiny témat > dům > kontrukce a ... > stěny, příčk... > vonkajsie debnenie k...

téma...

Vytvořeno 1.8.2007 16:37 vonkajsie debnenie konstrukcie
 Téma [124]
Autor stavebnik
Aktualizováno 4.11.2007 7:57
Skupina stěny, příčky a stropy
Zobrazeno 2094x
Počet 2
Mozem sa opytat co ste pouzili a co by ste pouzili ak by este raz na vonkajsiu stranu steny - premyslam nad OSB a cetris doskami-cementotrieskove dosky. Vdaka za rady a reakcie

Odpovědi ...

Vytvořeno 13.9.2007 14:34 venku mám OSB
 Odpověď [143 => 124]
Autor petr.skvor
nevím jestli jsem porozuměl úplně této otázce.

vnější stěna nosné konstrukce je opláštěna OSB, které je provrtáno aby bylo dosaženo větší paropropustnosti. kdybych dělal konstrukci nyní, snažil bych se najt materiál, který má větší paropropustnost, abych nemusel z baráčku dělat "cedník" :o). tuším, že DTD desky mají prodyšnost vyhovující a proto je spousta firem používá na vnější opláštění.

PS: pro vnitřní i vnější opláštění, doporučuji použít desky 4PD. práce s perem a drážkou je rychlejší a přesnější :o)
Vytvořeno 4.11.2007 7:57 OSB PD
 Odpověď [163 => 143]
Autor tichycyril

Ja bych doporučil fermacel desky (sádrovláknité), protože velice dobře snáší vodu. ja mám také opláštěno OSB PD. Bohužel jsem celé opláštění dělal sám, tak jsem musel najít desky, které sám unesu. Použil jsem rozměr 183 x 67,5 cm. PD opravdu VELICE pomáhá

Reklama

Feng-Shui harmonizace prostoru