13.7.2007 21:24
|
dle vlastního návrhu
|
|
|
|
hledali jsme dlouho v typových projektech a nenarazili jsme na nic co by nás natolik oslovilo, abychom do toho šli. a typový projekt s úpravamy se docela prodražuje a dokonce může složitostí a cenou převýšit individuální projekt.
náš Domeček je navržen z velké části dle naší představy. architekt a projektant nám to jen korigoval. dnes bych ho vymýšlel trochu jinak (máme již zkušenosti s provozem a manželka pracuje s feng-shui), ale to nemění nic na faktu, že ho máme rádi :o).
|
|
|
|
|
16.7.2007 7:51
|
návrh
|
|
|
|
díky za reakci, váš web Domeček (a moc se mi líbí) mě přivedl na tyto stránky, a odkaz na "vaši" pani projektantku jsem již taky objevila, dokonce jsem s ní již mluvila. Typové projekty jsme zavrhli, jelikož jsme tam také nenašli to co bychom chtěli, a když jsme sečetli výdaje za typový projekt s úpravami, vyšlo nám, že bude lepší si nechat udělat projekt na míru.¨
Zajímali by mne zkušenosti dalších dřevostavebníků, síím :-)
|
|
|
|
|
1.8.2007 13:23
|
individuální
|
|
|
|
Ja jsem také řešil individulní projekt.
1) Manželka si vymyslela, co kde chce mít a ja to korigoval
2) Firma, která nám dělala konstrukci (několik detajlů bych nyní řešil jinak - balkon, garazova vrata, provedeni rohu domu) měla (stále má) sveho projektanta, který naše návrhy zrealizoval a zkrášlil a cena stejna jako tipovka na gservis stejnych rozmeru.
Cyril
|
|
|
|
|
3.1.2008 23:53
|
Feng-shui
|
|
|
|
Tiez sa zaujimam o feng-shui a zatial mame len zakladovu dosku.
Momentalne pracujeme na drobnych zmenach v projekte. Zaujimalo by ma co
by ste na Vasom dome zmenili podla feng-shui ?
|
|
|
|
|
4.1.2008 12:05
|
projekt dřevostavby
|
|
|
|
Kamarád v tuto chvíli staví dřevostavbu, izolovanou balíky slámy. Měl projektanta, který mu to navrhnul. Když donesl projekt do práce na pochlubení, měli jsme jako technici několik výhrad ke skladbě konstrukcí a jejich dimenzování. Prostě dřeva bylo málo a po přepočítání naší projektantkou staveb, by se mu strop prohnul o cca 11cm a jeho únosnost nic moc. Takových "drobností " se našlo více.
Já jsem narazil na tesaře, který realizuje několik domů roubených, nebo sendvičových za rok, a jeho teorie je jednoduchá: "Nechte si udělat projekt tak, jak se vám bude dům líbit, dodržte několik málo zásad a rozměrech a umístění např. oken od rohů domu a zbytek nechte na mě." Dimenzování dřeva dělá sám, takže když mu to při realizaci nevyjde, nemá se na koho vymlouvat. Udělal mi i nabídku na dům, včetně výkazu a skladby konstrukcí, i se seznamem použřitých materiálů a výrobců. Nakonec jsem do toho nešel, žena je přes rok marod a nevím, co bude dál. Nechci riskovat finanční problémy a bydlet mám kde.
Ten tesař se jmenuje David Vičan a je z Horní Bečvy.
|
|
|
|
|
10.1.2008 21:16
|
rozbor Feng-Shui
|
|
|
rozbor podle Feng-Shui se realizuje pro každý konkrétní dům, místo, parcelu, osoby,.... je více faktorů, které ovlivňují výsledné působení energií/okolností na obyvatele domu/bytu. je toho opravdu tolik, že touto cestou se nedá k našemu domku moc sdělit. snad jen jedna velmi zásadní věc: uprostřed domu by neměla být mohutná zeď. ta neše není v absolutních číslech nijak mohutná, ale v poměru s ostatní konstrukcí je. "kdybych stavěl znovu" už bych se zaměřil na to, aby střed domu byl "volný", tedy bez naší pěkné cihlové zdi :o)
|
|
|
|
|
20.9.2010 18:27
|
projekt
|
|
|
|
Dobry den, pred dvema lety jsem stavel svuj rodinny dum. Rozhodl jsem se pro drevostavbu ale nemohl jsem najit schopneho projektanta ktery by dokazal projet "dotahnout" do rozkresleni jednotlivych sten. Sam jsem projektant ale projektuji hlevne rekonstrukce historickych objektu, takze jsem se pul roku ponoril do knizek a diskuzi s odborniky. Nakonec jsem si projekt udela sam. Pokud chcete vytvorit komplet projekt vcetne rozkresleni sten (provadeci dokumentaci). Nebo pouze na zaklade projektu pro stavebni povoleni vypracovat provadeci dokumentaci. Ozvete se na mail pav.cerny@centrum.cz S pozdravem Pavel Cerny
|
|
|
|
|
3.10.2010 22:27
|
raději radu, než reklamu
|
|
|
Pavle, škoda, že jste nenapsal mě nebo do fóra, když jste řešil konstrukci, mohli jsme Váš projekt probrat. jo, myslím, že by bylo fér zde spíš umístit radu, vlastní řešení a zkušenost, než reklamu sám na sebe :o/.
|
|
|
|
|
6.2.2011 21:36
|
Projekt pro dřevostavby, kanadské sruby, roubené stavby
|
|
|
|
Dobrý den, Vám doporučit firmu T.M.T srub,která realizuje dřevostavby a další činnosti ,které se týkají dřeva.Poskytují veškeré služby.Od prohlídky až po vypracování projektu na míru,kompletní poradenství .můžete se podivat na jejich stránky webové www.srub.cz
|
|
|
|
|